Era inevitabil! A murit pe patul de spital, avea doar 36 de ani

O femeie din Egipt, care a cântărit la un moment dat aproape 500 de kilograme și a fost considerată cea mai grasă femeie din lume, a decedat luni în urma unei insuficiențe cardiace combinată cu o insuficiență renală, a anunțat spitalul din Abu Dhabi unde femeia era internată, potrivit AFP.

25 sept. 2017, 12:31
Era inevitabil! A murit pe patul de spital, avea doar 36 de ani

În luna mai, Eman Ahmed Abd El Aty a venit din India în Emiratele Arabe, iar de atunci a fost supravegheată de o echipă de 20 de medici de diferite specialități, se precizează într-un comunicat al spitalului Burjeel.

”Familia lui Eman și-a exprimat recunoștința pentru grija și atenția de care a beneficiat la Abu Dhabi, iar rugăciunile și sincerele noastre condoleanțe se îndreaptă către familie”, se mai spune în comunicat.

Medicii din Abu Dhabi aveau în plan realizarea unor operații de liposucție și abdomenoplastie, pentru a reduce zonele adipoase, urmate apoi de intervenții de chirurgie estetică, însă proiectele au fost abandonate în ultimele săptămâni.

Eman, o egipteană în vârstă de 36 de ani, cântărea aproape o jumătate de tonă la momentul sosirii în Bombay (în vestul Indiei) din cauza afecțiunii de care suferă, elefantiazis, o patologie care provoacă umflarea membrelor și a altor părți ale corpului. În India, datorită unui regim alimentar lichid și chirurgiei bariatrice, a pierdut 323 de kilograme în trei luni. Apoi a fost mutată în Emirate pentru a continua tratamentul.

Povestea acestei femei din Alexandria care nu a ieșit din casă în ultimii 25 de ani a făcut înconjurul lumii și a emoționat un chirurg indian care ar fi dorit să o opereze în toamnă.

Din cauza greutății, Eman avea diabet, hipertensiune, depresie și insomnie.

Eman și-a sărbătorit ziua de naștere luna trecută, la spitalul Burjeel, împreună cu familia și cu medicii, servind felul ei preferat de mâncare, a precizat cotidianul Indian Express.

Cea care deține în mod oficial titlul de cea mai grasă femeie din lume și figurează în Cartea recordurilor Guinness este americanca Pauline Potter, care anul trecut, în iulie, cântărea 293 de kilograme.