Erdogan a depus o plângere penală împotriva unui parlamentar care i-a spus că este DICTATOR FASCIST

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a depus o plângere penală împotriva unui parlamentar turc de opoziţie după ce aceasta l-a numit "dictator fascist" pe liderul de la Ankara, potrivit Reuters.

31 oct. 2017, 13:46
Erdogan a depus o plângere penală împotriva unui parlamentar care i-a spus că este DICTATOR FASCIST

Bulent Tezcan, purtătorul de cuvânt al formaţiunii de opoziţie Partidul Republican al Poporului (CHP), l-a criticat dur pe preşedintele Erdogan, acuzându-l că încearcă să creeze o „atmosferă de teamă”.

Într-un discurs susţinut luni în localitatea Tekirdag, politicianul a comentat cazul unui primar al CHP care a fost audiat de autorităţi după ce aceasta ar fi declarat la un congres al partidului că Erdogan este un „dictator”.

„Nu ştiu dacă primarul nostru a spus asta sau nu. Eu, aici în Tekirdag, afirmă acum că: Erdogan este un dictator fascist”, a declarat Tezcan.

 Afirmaţiile sale au stârnit reacţia promptă a Preşedinţiei Turciei şi parlamentarilor partidului de guvernământ AK. Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, declarând că acest „discurs de incitare la ură este un exemplu de ruşine pentru opoziţie”.

La rândul său, un avocat al lui Erdogan a anunţat pe Twitter că a fost depusă o plângere împotriva lui Bulent Tezcan pentru „infracţiunea de insultare a preşedintelui”.

Această infracţiune se pedepseşte în Turcia cu până la patru ani de închisoare.

De-a lungul timpului, avocaţii lui Erdogan au depus peste 1.800 de plângeri împotriva unor persoane acuzate că l-ar fi jignit pe politicianul turc, printre cei vizaţi fiind caricaturişti, o fostă câştigătoare a titlului Miss Turcia şi elevi.