Erdogan, aşteptat la Bruxelles de Juncker şi Tusk

Liderii europeni Jean-Claude Juncker și Donald Tusk îl vor primi pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan joi, la Bruxelles, în marja unui summit al NATO, a anunțat vineri Comisia Europeană.

19 mai 2017, 11:47
Erdogan, aşteptat la Bruxelles de Juncker şi Tusk

‘Președintele (Comisiei Europene, Jean-Claude) Juncker și președintele (Consiliului European, Donald) Tusk vor avea o întrevedere bilaterală cu președintele (turc Recep Tayyip) Erdogan’, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Înainte de aceasta, ‘președintele Juncker va avea, împreună cu Donald Tusk, o întrevedere cu Donald Trump, președintele american’, a precizat Schinas. Această reuniune a fost deja programată în cadrul primei vizite a lui Trump la Bruxelles.

‘Iar la final, la 14:45 (12:45 GMT), președintele Juncker îl va primi aici, la Berlaymont (sediul Comisiei Europene) pe președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron’, a adăugat Schinas.

Citeşte şi Se strânge laţul în jurul lui Trump: Preşedintele SUA a avut 18 CONTACTE SECRETE cu RUŞII în campania electorală

Relațiile diplomatice dintre Ankara și UE s-a deteriorat semnificativ după lovitura de stat eșuată din iulie 2016 din Turcia. Ele s-au tensionat și mai mult după referendumul de luna trecută care a întărit atribuțiile președintelui Erdogan. La 2 mai, Erdogan a somat UE să relanseze negocierile pentru aderarea Turciei la UE, afirmând că în caz contrar țara sa va spune ‘adio’ Uniunii, potrivit Agerpres.

Procesul de aderare a Turciei la UE este în prezent în impas, iar obținerea de progrese este puțin probabilă în viitorul apropiat.