Erdogan cere o decizie din partea UE cu privire la aderarea Turciei: Prezentaţi-vă decizia. Noi nu avem nevoie de voi

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut vineri o decizie din partea Uniunii Europene cu privire la aderarea Turciei la blocul comunitar, cu o săptămână înainte de un summit la care liderii UE urmează să abordeze această chestiune, relatează dpa.

RomaniaTV.net
13 oct. 2017, 12:43
Erdogan cere o decizie din partea UE cu privire la aderarea Turciei: Prezentaţi-vă decizia. Noi nu avem nevoie de voi

Prezentați-vă poziția și să terminăm cu această problemă. Noi nu avem nevoie de voi„, a declarat șeful statului turc la o reuniune a formațiunii sale, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), referindu-se la liderii statelor Uniunii Europene.

Negocierile de aderare dintre Turcia și UE sunt blocate de facto după tentativa de puci de anul trecut din Turcia. Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că la summitul de la 19-20 octombrie candidatura Turciei se va afla pe agenda discuțiilor. Pe fondul disputei diplomatice cu Ankara legată de arestarea de cetățeni germani în campania de represalii lansat după puci, Berlinul a manifestat rezerve față de aderarea Turciei la blocul comunitar, notează dpa.

Cei care fac tot ce le stă în puteri ca să izoleze Turcia de Occident și, dacă se poate, de întreaga lume se străduiesc degeaba„, a dat asigurări Erdogan, menționând totuși că Ankara nu-și va retrage candidatura. „Dar noi vom avea răbdare. Nu noi vom pleca, voi veți fi cei care vor părăsi ringul”, a adăugat președintele turc.