Erdogan îi propune un târg Washingtonului: Îl dă la schimb cu clericul Fethullah Gulen pe un pastor american închis în Turcia

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele turc, a transmis SUA că este pregătit să facă un schimb între Fethullah Gulen, un cleric musulman ce locuieşte în Pensylvania şi este acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din Turcia, cu un pastor american închis în Turcia.

28 sept. 2017, 18:44
Erdogan îi propune un târg Washingtonului: Îl dă la schimb cu clericul Fethullah Gulen pe un pastor american închis în Turcia

”Ei, americanii, ne-au rugat să-l predăm lor pe pastor. Dar şi ei deţin un cleric. Predaţi-ni-l (pe Gulen, not red.), iar noi îl vom judeca”, a afirmat Erdogan în cadrul unui discurs televizat, informează Le Figaro.

Pastorul la care face referire preşedintele turc se numeşte Andrew Brunson. El este închis în Turcia din octombrie 2016 pentru presupuse legături cu reţeaua lui clericului Gulen, considerată ”teroristă” de Ankara, informează Mediafax.

Citeşte şi Macron îi cere omologului său turc, Erdogan să îl trimită înapoi în Franţa pe jurnalistul deţinut în Turcia

Relaţiile dintre Turcia şi SUA au fost afectate în urma măsurile luate după tentativa de lovitură de stat de la Ankara, din iulie 2016.