Eşec major pentru UNPR. TAXAREA marilor averi, respinsă de Camera Deputaţilor

Proiectul de lege iniţiat de UNPR referitor la instituirea unei taxe de solidaritate din impozitarea averilor mari a fost respins, marţi, de Camera Deputaţilor deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi, 106 de deputaţi votând "pentru", 101 "împotrivă", iar 20 s-au abţinut.

RomaniaTV.net
22 mai 2012, 13:38
Eşec major pentru UNPR. TAXAREA marilor averi, respinsă de Camera Deputaţilor

Liderul deputaţilor UNPR, Eugen Nicolicea, i-a criticat pe parlamentarii fostei coaliţii de guvernare pentru că nu şi-au respectat promisiunea faţă de UNPR de a vota acest proiect de lege.

„Fosta coaliţie, ani de zile, a stat la guvernare cu voturile membrilor UNPR care au dat acest vot pentru stabilitatea României şi, bineînţeles, că nu s-au ţinut de cuvânt şi după ce au căzut de la putere şi-au arătat adevărata faţă şi nu au votat această lege”, a spus spus reprezentantul UNPR despre foştii săi parteneri de guvernare.

Nicolicea le-a mulţumit, în schimb, reprezentanţilor PSD pentru că au votat proiectul şi au respectat astfel protocolul încheiat între PSD şi UNPR.

„Nu aveam nicio pretenţie faţă de PNL, care a spus întotdeauna că nu va vota această lege. (…) Astăzi s-a separat stânga de dreapta, se vede cine ţine cu populaţia defavorizată, cine ţine cu bogaţii. A fost în balanţă astăzi soarta celor săraci faţă de averea şefilor unor partide de dreapta”, a apreciat Nicolicea.

El a mai spus că UNPR „nu renunţă la bătălie”, arătând că proiectul ar putea fi adoptat după alegerile parlamentare, „când, poate, cei bogaţi vor apela din nou la voturile săracilor pentru a-i aduce la putere”.

Şi Senatul a respins proiectul, în urmă cu un an, iar Camera Deputaţilor este forul decizional.

Proiectul de lege privind impozitarea marilor averi, adică cele peste 450.000 de euro, cu 0,5% pentru o perioadă de trei ani este o iniţiativă mai veche a UNPR care nu a ajuns însă să fie adoptată, în pofida angajamentelor fostei coaliţii de guvernământ.