Este confirmat: Alcoolul poate declanşa 7 tipuri diferite de cancer! Consumă responsabil!

Probabil ai auzit că un pahar de bere sau un vin roșu este bun pentru tine și sănătatea ta! Dar un studiu recent a descoperit că sticla zilnică de bere sau vin nu este atât de nevinovată, până la urmă! Da, iar experții spun că relația dintre alcool și cancer nu mai poate fi negată! Citește materialul de mai jos și află mai multe despre această descoperire!

07 aug. 2016, 07:29
Este confirmat: Alcoolul poate declanşa 7 tipuri diferite de cancer! Consumă responsabil!

Un studiu recent a descoperit o legătură între consumul de alcool și 7 tipuri diferite de cancer, inclusiv cancer de sân, de colon și cancer la ficat.

Șeful Departamentului de Medicină Preventivă de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă și autorul principal al studiului, Jennie Connor, a declarat: „Da, toți ar trebui să știți că există dovezi puternice că alcoolul cauzează cancer de orofaringe, laringe, esofag, ficat, colon, rect și sân „. Jennie a spus că substanța poate provoca și cancer de piele, de prostată și cancer pancreatic. De asemenea, este de menționat faptul că riscul de cancer din cauza alcoolului este dependența de doză, ceea ce înseamnă că cu cât mai mult bei pe săptămână, cu atât mai mare este riscul. Experții recomandă ca femeile să bea 1 băutură alcoolică pe zi sau mai puțin, în timp ce bărbații ar trebui să rămână sub 2 pe zi. Alte organe afectate includ ovare, stomac, uter, vezica urinară și rinichi, precum și sistemul limfatic.

Cum se declanșează cancerul din cauza alcoolului, afli pe elli.ro