Coşmarul unui bărbat care a vrut să-şi „repare” nasul. „Este mai rău decât dacă aş fi murit!”

Vishal Thakkar nu mai respiră pe nas, ci printr-un tub subţire. Bărbatul este victima a nu mai puţin de 22 de intervenţii chirurgicale care l-au desfigurat. Autorul dezastrului este un chirurg din Oklahoma, care este şi preşedintele Comitetului American de Chirurgie Cosmetică.

07 iun. 2013, 17:27

Vishal Thakkar, un bărbat din New York care se hotărâse să îşi facă operaţie estetică la nas, în 2006, după ce divorţase de soţia lui, a apelat la un respectabil specialist în chirurgie plastică, Angelo Cuzalina, din Tulsa, Oklahoma, pentru o rinoplastie. După 5 ani şi vreo 30 de operaţii estetice, bărbatul a rămas fără nas.

După prima operaţie, Vishal a început să aibă tulburări de respiraţie şi nu mai putea dormi noaptea. A mers la medicul care-l operase şi i-a spus ce i se întâmplă. Cuzalina i-a făcut încă opt operaţii într-un singur an, între 2006 şi 2007.

În 2011 a avut iarăşi probleme şi s-a întrors la acelaşi medic. Cuzalina i-a făcut operaţie după operaţie – aproximativ 30 – iar în final, când bărbatul era inconştient, sub anestezie, i-a tăiat pur si simplu nasul. „Mi-a spus după aceea că făcusem infecţie şi că a fost nevoit să îmi taie nasul”, a povestit Vishal postului de televiziune Fox 23, dezvăluie NY Daily News.

Vishal a mai povestit postului de telviziune american că medicul îi prelevase şi cartilagiu din ureche, pretinzând că îi trebuie pentru reconstituirea nasului, deşi bărbatul îi spusese să nu se atingă de urechile lui.

Bărbatul a început să devină bănuitor, mai ales după ce Cuzalina îi tăiase nasul şi avusese cu el altercaţia cu prelevarea cartilagiilor. Medicul îi trimisese atunci o scrisoare informându-l că nu mai vrea să lucreze cu el. În acea scrisoare, medicul îi insulta, spunându-i că este un pacient „instabil din punct de vedere medical” şi că „îi  agresează, hărţuieşte şi îi ameninţă şi pe el, şi întregul său personal medical”, a mai povestit bărbatul  pocit de chirurgul estetician.

În plus, Cuzalina îi prescrisese multe medicamente puternice, „suficiente pentru a ucide un om”, între care Ambien, Loratab, Valilum şi Oxycodone, a mai povestit Vishal. De asemenea, i-a făcut atât de multe injecţii, încât i-a îmbolnăvit ficatul.

 Vishal a început să se îndoiască de profesionalismul lui Cuzalina. Dar era prea târziu. „Cred că aşa o să rămân toată viaţa. E mai rău decât dacă aş fi murit”, a spus Vishal cu lactrimi în ochi. El caută totuşi un chirurg care să îi reconstituie nasul şi să îi redea „faţa umană”.

Bărbatul este nevoit deocamdată să poarte o mască facială ca să îşi ascundă tubul subţire pus în locul nasului, prin care respiră.