Este OFICIAL: A fost confirmat PRIMUL CAZ de FEBRĂ PORCINĂ africană

Autorităţile poloneze au identificat primul caz de febră porcină africană (ASF) din istoria ţării la porci crescuţi la fermă, a anunţat, miercuri, veterinarul-şef al ţării Marek Pirsztuk, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
23 iul. 2014, 16:49
Este OFICIAL: A fost confirmat PRIMUL CAZ de FEBRĂ PORCINĂ africană

‘Acesta este primul caz de ASF depistat în ferme porcine din Polonia’, a afirmat Marek Pirsztuk pentru agenţia de presă britanică. ‘Zona respectivă se află la 3-6 kilometri de graniţa cu Belarus’. El a adăugat că circa 200 de porci de fermă din zona de pericol de 7 kilometri din jurul voievodatului Grodek au fost omorâţi. Este vorba despre aceeaşi zonă unde nouă cazuri de ASF au fost descoperite la porci sălbatici mai devreme în acest an.

Cazuri precedente de ASF, descoperite la porci sălbatici, au determinat Rusia şi China să impună restricţii asupra exporturilor de carne de porc poloneze, suscitând o scădere a preţurilor la carnea de porc pe plan intern, informează Agerpres.

Pirsztuk a precizat, într-un comunicat, că cel mai recent caz de ASF a fost observat într-o fermă în care erau crescuţi cinci porci. Doi dintre ei au murit, iar ceilalţi trei au fost sacrificaţi. Ferma respectivă a fost dezinfectată, a spus el.

Potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animală (OiE), nu există un vaccin eficient împotriva ASF, dar boala nu prezintă niciun pericol la adresa sănătăţii umane.