Este oficial, prima elevă care s-a sinucis din cauza jocului Balena Albastră. Procurorii au făcut anunţul

Procurorii spun că tânăra s-a sinucis. Iniţial s-a crezut că aceasta a murit după ce s-a sprijinit de o balustradă care s-a desprins, în timp ce încerca să-şi facă un selfie. Ancheta a arătat însă că tânăra juca ,,Balena albastra".

05 apr. 2017, 13:05

Adolescenta în vârstă de 15 ani, care a decedat în luna martie în timp ce își făcea un selfie pe un bloc cu zece etaje, se pare că s-a sinucis, a anunțat miercuri prim-procurorul Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, adăugând că tânăra juca „Balena albastră”.

Minora (…) a descărcat pe telefonul său mobil jocul ‘Balena albastră’ și a folosit pseudonimul ‘vovo_666’, având mai multe postări pe Facebook și Instagram ce indică parcurgerea acestui joc, precum și unele imagini cu trimitere directă la acte de suicid. Având în vedere toate aceste aspecte stabilite ulterior, s-a apreciat că există date și indicii temeinice că decesul numitei VDȘ nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment, ce ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop, al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc — ‘Balena albastră’, în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere„, se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte şi O adolescentă a murit în timp ce încerca să-şi facă un selfie. Fata a căzut de pe acoperişul unui bloc

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-a dispus declinarea dosarului mai sus-menționat în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Serviciul Teritorial Brașov în condițiile în care la nivelul acestei unități de parchet,este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări față de utilizatori ai jocului respectiv.

Tânăra a urcat pe 15 martie pe un bloc înalt cu zece etaje, împreună cu prietenii ei și două profesoare, pentru a vedea panorama municipiului Sibiu și a-și face poze. Adolescenta este singura care a căzut de pe bloc și a decedat imediat. Echipajul SMURD ajuns la fața locului a constatat decesul.