Eşti al doilea copil al familiei? AFLĂ DE CE îţi aduce asta ghinion!

Cine are frați sau surori mai mari va înțelege perfect acest subiect. De multă vreme se vorbește despre competiția dintre frați, însă cele mai recente teorii legate de parenting scot la iveală un lucru pe care mulți dintre noi îl știam deja – să fii al doilea copil la părinți poate fi uneori un adevărat blestem.

04 feb. 2017, 09:45

Primul născut, copilul preferat

În majoritatea cazurilor, primul născut este răsfățatul familiei. Este copilul care se naște din iubire și primește tot ce își dorește de la părinții lui, pentru că devine dintr-o dată cel mai important punct al universului lor comun; primul născut va deveni astfel un adevărat “obstacol” în calea celui de-al doilea copil. 

Ghinionul de a fi cel de-al doilea copil

Dincolo de faptul că va primi toată copilăria haine și jucării folosite deja de primul copil, cel de-al doilea copil la părinți se va confrunta toată viața cu o mare problemă interioară – va trebui să lupte mereu să obțină atenția părinților săi și, mai important, să fie la fel de bun ca și fratele sau soră lui mai mare.

Ce ar trebui să facă părinții în acest caz?

Să nu facă comparații între frați, să nu îi trateze diferit și să vorbească deschis cu ambii copii, indiferent de vârsta lor.

Care este luna în care se nasc cei mai mulţi copii şi ce nume deosebite primesc. În 2016 s-a inversat raportul naşterilor fete-băieţi