Eşti în vacanţă în Grecia? Iată semnificaţia zilei de 15 august. Sfânta Maria Mare la greci

15 august este una dintre cele mai mari sarbatori religioase din Grecia, din punctul de vedere al importantei situandu-se imediat dupa Paste si Craciun.

14 aug. 2019, 02:52
Eşti în vacanţă în Grecia? Iată semnificaţia zilei de 15 august. Sfânta Maria Mare la greci

Dekapentavgoustos, in greaca (15 august), este ziua Adormirii Maicii Domnului. Potrivit calendarului grescesc ortodox aceasta data marcheaza momentul in care Fecioara Maria, mama lui Iisus, urca in Rai. Este considerata o zi festiva, o bucurie a reuniunii Fiului cu Mama sa.

In perioada 1-14 august grecii tin post. In ziua de 15, grecii merg la bisericile care se gasesc in toata tara pentru slujba dedicata Adormirii Maicii Domnului.

Procesiunea Icoanei Fecioarei Maria din Tinos

Cea mai populara celebrare din Grecia a Adormirii Maicii Domnului are loc in Tinos, loc in care este inaltata Catedrala Ordodoxa, Panagia Evangelistria.

An de an, mii de pelerini merg pe aceasta insula pentru a vedea Icoana Fecioarei Maria, Facatoare de Minuni, descoperita sub pamant in 1823.

Multi dintre ei urca dealul pe care este situata biserica in genunchi. Un moment spiritual important este procesiunea in care Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului este purtata prin localitate.

Alte sarbatoriri importante au loc in Paros (Panagia Ekatontapyliani), Imathia (Panagia Soumela), Lesvos (Panagia Agiasotissa), Nisyros (Panagia Spiliani), Patmos (Epitaph Mary) si Kefalonia (Panagia Fidousa).

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.