Esti mereu ingrijorat? Iata cum sa iti antrenezi creierul ca sa opresti grijile

Creierul este construit  ca sa reactioneaze rapid. Cele mai multe dintre reactii apar chiar fara sa ne gandim la ele. Creierul reactioneaza foarte usor la ceea ce ne sperie. Asa ca, daca obiceiul sa-ti faci constant griji, ia in calcul faptul ca, mai mereu, creierul tau este suprasolicitat pentru a da un raspuns rapid fricilor tale – prin intermediul mecanismului lupta sau fugi. Pe termen lung, grijile vor subrezi sanatatea creierului, nevoit sa stea intotdeauna numai in conditii de stres.

RomaniaTV.net
16 nov. 2018, 21:17
Esti mereu ingrijorat? Iata cum sa iti antrenezi creierul ca sa opresti grijile

Iata cum sa iti antrenezi creierul ca sa opresti grijile.

1.     Scrie-ti gandurile

Da. Poate parea o ciudatenie sa te apuci sa-ti scrii grijile. Dar nu este deloc asa. Asezarea gandurilor pe hartie iti va goli mintea, te va elibera. Daca nu ai obiceiul de a scrie intr-un jurnal, ar fi bine sa incepi. Studiile au aratat ca persoanele anxioase si-au putut controla emotiile mai bine dupa ce au inceput sa scrie zilnic intr-un jurnal.

2.     Mediteaza

Meditatia deconecteaza creierul de la griji. Cercetatorii au analizat efectul meditatiei asupra mintii stresate si s-a descoperit ca este benefica in ceea ce priveste reducerea anxietatii cognitive. Cand gandurile negative te coplesesc, este foarte bine sa poti elibera creierul complet si sa-ti cureti mintea. Cea mai comuna scuza a oamenilor pentru a nu face meditatie este ca sunt prea ocupati si nu au timp. Insa si o meditatie de doar cateva minute poate face diferenta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.