Eşti obosit şi stresat? Iată 5 sfaturi pentru tine de Sărbători

Vin Sărbătorile! Anul se apropie de sfârșit și crezi că meriți toate bunătățile din lume. Ești obosit și stresat și ai de gând să-ți satisfaci toate poftele. Mănânci de toate, bei mai mult decât de obicei, nu mai dormi pentru că ieși în oraș cu prietenii sau mergi în vizită la rude. Apoi, din ianuarie, o iei de la capăt. Exerciții fizice, cure de slăbire, etc. Aceste extreme nu fac deloc bine corpului tău. Iată ce ar trebui să faci, de Sărbători, că să fii sănătos, mai puțin stresat și odihnit.

22 dec. 2018, 18:55
Eşti obosit şi stresat? Iată 5 sfaturi pentru tine de Sărbători

1. Renunta la diete

Mentailtatea „azi mananc de toate, maine nu mananc nimic!” iti da organismul peste cap. Corpul nu raspunde foarte bine la extreme. In schimb, poti avea intregul an o dieta echilibrata, sanatoasa, cu o proportie de 85% alimente sanatoase si 15% din randul celor „interzise”. Te vei simti minunat, fara sa acumulezi frustrari.

2. Dormi

Culca-te in fiecare zi la aceeasi ora (ideal 22:00) si dormi cel putin opt ore pe noapte. Nu lasa Sarbatorile sa-ti dea peste cap somnul pentru ca iti poti strica metabolismul si iti poti tulbura sistemul imunitar.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.