Eugen Nicolicea, unul dintre cei mai vechi parlamentari, ajunge ministru pentru Relaţia cu Parlamentul

Deputatul Eugen Nicolicea este membru al Camerei Deputaţilor din 1992. După aproape 22 de ani, Nicolicea reuşeşte să devină membru al Guvernului cu susţinerea UNPR.

03 mart. 2014, 16:27
Eugen Nicolicea, unul dintre cei mai vechi parlamentari, ajunge ministru pentru Relaţia cu Parlamentul

De meserie, Eugen Nicolicea este inginer electronist, calitate în care a şi profesat în anii ’80 şi la începutul deceniului nouă. Ulterior, deputatul s-a apucat să studieze dreptul. În 1990-1991 a fost viceprimar în Drobeta Turnu-Severin, iar în 1992 a fost ales deputat de Mehedinţi pe listele PDSR, partid ce se va transforma ulterior în PSD.

În 2004, a devenit preşedinte PSD Mehedinţi, funcţie pe care a deţinut-o până în 2008, când a fost îndepărtat cu scandal din această funcţie, momentul semnificând înstrăinarea treptată a lui Nicolicea de către partid. În legislatura 2004-2008, Nicolicea a fost o dată chestor şi de două ori vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

După ieşirea PSD din guvernul Boc I, Nicolicea a fost printre primii parlamentari social-democraţi care i s-au alăturat lui Gabriel Oprea în încercarea de a fonda un nou partid de stânga, Uniunea Naţională pentru Progresul României. Nicolicea a devenit liderul grupului UNPR din Camera Deputaţilor şi vicepreşedinte al UNPR.

După căderea guvernului Boc, UNPR a trecut în barca noii puteri, cea a USL, astfel încât Nicolicea şi-a câştigat ultimul mandat de deputat candidând pe listele USL. Înainte de a fi propus ca ministru, Eugen Nicolicea a fost numit preşedinte al comisiei Nana, privind modul în care fiica preşedintelui Traian Băsescu a cumpărat un teren agricol în judeţul Călăraşi.