Eugen Orlando Teodorovici s-a răzgândit: Cum se va impozita, de fapt, BACŞIŞUL pentru băiatul cu pizza VIDEO

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a revenit cu precizări pe tema fiscalizării bacşişului dat celor care fac livrări la domiciliu. După ce a spus că persoanele care comandă pizza acasă trebuie să meargă la unitate pentru a-şi lua bonul pentru bacşiş, ministrul s-a răzgândit şi a spus că cei care livrează comanda vor înregistra bacşişul la întoarcerea în unitate. 

RomaniaTV.net
05 mai 2015, 14:33
Eugen Orlando Teodorovici s-a răzgândit: Cum se va impozita, de fapt, BACŞIŞUL pentru băiatul cu pizza VIDEO

Ministrul Finanţelor a revenit cu precizări pe tema bacşişului în cazul livrărilor la domiciliu. 

Doresc să fac o precizare referitoare la impozitarea bacșișului. Sunt mai multe întrebări referitoare la modul de impozitare a bacșișului în cazul comenzilor la domiciliu. În situația în care clientul dorește să lase bacșis, acesta va fi înregistrat de cel care a livrat comanda la domiciliu în momentul în care se reîntoarce la punctul de lucru! Deci, nu este obligația clientului!”, a scris ministrul Finanţelor pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI Teodorovici: Cine vrea să dea bacşiş băiatului care livrează la domiciliu merge la unitate pentru bon fiscal

Persoanele care fac livrări la domiciliu pot primi bacşiş, dar numai dacă societatea la care lucrează le permite acest lucru şi numai dacă cel care cumpără se deplasează la sediul firmei pentru a-i fi eliberat bonul fiscal, susţine ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici a răspuns astfel unei întrebări adresate de către un jurnalist în legătură cu fiscalizarea bacişul dat celor care livrează pizza.

„Dacă eu vreau să dau bacşiş băiatului care îmi aduce pizza, cum rezolv, domnule ministru ?”, l-a întrebat un jurnalist pe ministru, acesta explicându-i că, dacă este mulţimit de „gustul şi serviciile prestate”, îi poate da bacşiş.