TAXA AUTO dispare. Anunţ oficial de la minstrul de Finanţe despre TIMBRUL DE MEDIU 2019

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a explicat că a discutat cu vicepremierul Grațiela Gavrilescu pentru a lua în considerare să nu se mai vină cu o nouă taxă auto, să se găsească o altă variantă.

09 oct. 2018, 18:29
TAXA AUTO dispare. Anunţ oficial de la minstrul de Finanţe despre TIMBRUL DE MEDIU 2019

„Am discutat cu doamna vice-priministru să nu mai venim cu o nouă taxă pentru români”, a declarat Eugen Teodorovici, la TVR.

Teodorovici a explicat că abordarea lui nu este una de a sancționa ci de a prelua ceea ce au alții mai bun decât noi. El a dat ca exemplu Bulgaria, acolo unde se înmatriculează foarte multe mașini și a precizat că își dorește măsuri de așa natură încât cei care acum merg în Bulgaria să fie avantajați să vină în România.

În aceeași logică, ministrul de Finanțe a explicat că a solicitat deja o analiză pentru containerele care intră în Portul Constanța. El a explicat că, în acest moment, din aproape 900.000 de containere mulți fac vama în altă țară a Uniunii Europene deși au destinația România. Teodorovici a precizat că dorește o modificare a modului în care se vămuiesc containerele, în așa fel încât transportatorii să fie avantajați să vămuiască în România.

Citeşte şi Eugen Teodorovici: Statul s-a dovedit a fi o structură ce luptă împotriva oamenilor de afaceri