Eugen Teodorovici, după ce INS a confirmat scăderi de salarii: „Nu putem să generalizăm”

Scăderile salariale din sistemul de sănătate sunt doar situaţii punctuale, nefericite, pe baza cărora nu se poate face o generalizare, a afirmat joi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

12 apr. 2018, 16:08
Eugen Teodorovici, după ce INS a confirmat scăderi de salarii: „Nu putem să generalizăm”

„Discuția cu domnul președinte Dragnea nu a fost despre situația de la INS, ci a fost pe diferite proiecte majore, chestiuni legate de planul de guvernare. Nimic altceva”, a spus Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul Finanțelor a explicat și de ce există diferențe între datele date de premierul Dăncilă și cele date de INS privind salariile din Sănătate.

„Cea mai bună situație pentru ca cei care ne urmăresc să înțeleagă unde este adevărul, ar fi să discutăm așa.. e adevărat, sunt situații punctuale unde au fost și astfel de situații nefericite. Când discutăm de un medic sau un cadru medical dintr-un anumit spital ar fi bine să vedem toți angajații acelui spital și să comparăm fluturașii. Nu doar un singur caz, ci toți angajații acelui spital. Doctori, asistente sau orice alt angajat. Și atunci veți vedea cu adevărat diferențele care sunt în creștere și, e adevărat, sunt posibile și astfel de situații punctuale. Dar nu putem să generalizăm acum și să spunem că situația e aceasta, de scădere. Cel mai bine vorbim punctual și pragmatic, de la fiecare caz în parte”, a declarat ministrul.

Întrebat dacă e posibilă o schimbare cu cei de la INS, ministrul de Finanțe a spus că nu e cazul. „Putem să discutăm pe ce au dânșii, ce extrag, cum extrag, cum interpretează.. dar nu putem să contestăm și nu acesta e scopul. Un Guvern trebuie să guverneze, să vadă dacă sunt anumite situații și dacă sunt reale, care sunt problemele, care sunt soluțiile, ca pe viitor lucrurile să se schimbe în bine”, a afirmat Teodorovici.