Eugen Teodorovici: Există zone de unde putem aduce mult mai mulţi bani decât avem astăzi

România are zone, precum cea a insolvenţelor, a recuperării de TVA sau a traficului cu ţigări, în care statul poate poate colecta mult mai mulţi bani decât are în prezent, de ordinul miliardelor de euro, a afirmat luni ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

RomaniaTV.net
23 iul. 2018, 18:21
Eugen Teodorovici: Există zone de unde putem aduce mult mai mulţi bani decât avem astăzi

„Pe zona de finanţe, îmi doresc mai mult. Există foarte multe zone de unde se pot aduce mult mai mulţi bani decât avem astăzi. Sunt locuri din care poţi să aduci foarte mulţi bani. Vorbim de zona de insolvenţe (…) România are undeva la 12-13 miliarde lei, în această zonă, încă gri, încă neclare„, a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3, potrivit News.ro.

El a spus că legislaţia trebuie schimbată în această zonă, pentru a nu mai permite efectuarea de transferuri care să păgubească bugetul statului.

„Sau, în cazul termenelor care se dau de către instanţe, să existe un singur termen. Dacă l-ai încălcat, intri direct în faliment”, a spus ministrul.

Teodorovici a spus că recuperarea banilor este o mare provocare pentru o guvernare.

„Aici e marea provocare a unei guvernări, în ansamblul ei. Aloci bani mulţi pentru proiecte, dar undeva e o limită. Cheltuielile cresc, nevoie cresc, dar, dacă aleşi aceste zone care creează competiţie neloială în piaţă (…)”, a spus ministrul.

Ministrul a subliniat că România este o ţară foarte bogată, dar trebuie să rezolve problema acelor zone „negre”.

„România este o ţară foarte bogată. (…) Ţara poate s-o ducă foarte bine, şi în zona de salarizare, şi în zona de pensii, şi în economie, dacă avem acele zone negre (…) pe care cu toţii să stăm la masă să ne hotărâm să le oprim”, a spus ministrul.

Alte zone cu probleme sunt cele legate de traficul de ţigări şi de importurile de legume şi fructe.

„Conform statisticilor, în mod clar partea de tutun (…) Cifrele arată că undeva la un miliard de euro pe an este o lipsă în buget”, a spus ministrul.