Eugen Teodorovici: Nu se pune problema unei naţionalizări a Pilonului II de pensii

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a susţinut din nou luni, la dezbaterile moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, că nu se pune problema naţionalizării Pilonului II de pensii şi nu va pune niciodată în balanţă deficitul bugetar cu veniturile românilor, indiferent dacă este vorba despre salarii sau pensii. El a mai afirmat că este firesc să existe o analiză după aproximativ 10 ani de funcţionare a PilonuluIi II de pensii şi va ieşi public în perioada iunie - iulie pentru a prezenta rezultatele.

04 iun. 2018, 15:45
Eugen Teodorovici: Nu se pune problema unei naţionalizări a Pilonului II de pensii

„Referitor la problematica Pilonului II, atât de discutată şi disputată în ultima perioadă, doresc să fac doar două precizări. În primul rând, nu se pune problema unei naţionalizări. Eu am spus că este firesc să existe o analiză după aproximativ 10 ani de funcţionare a acestui mecanism şi că vom ieşi public în perioada iunie – iulie pentru a prezenta românilor rezultatele acesteia. Prin urmare, orice speculaţie nu face decât să creeze suspiciuni neîntemeiate, dovedind diletantismul şi reaua credinţă a celor care răspândesc astfel de idei. În al doilea rând, ca cetăţean al României, ca membru al unui partid de stânga, şi nu în ultimul rând sau poate tocmai din acest motiv, ca ministru de Finanţe într-un guvern PSD,  nu voi pune niciodată în balanţă deficitul bugetar cu veniturile românilor, fie că vorbim de salarii sau de pensii. Niciodată!”, a susţinut Teodorovici., potrivit România TV.

Guvernul va prezenta în iunie sau iulie o analiză a Pilonului II de pensii administrate privat din România, în scopul îmbunătăţirii mecanismului de funcţionare, dar nu vor fi suspendate contribuţiile, afirma vineri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat luni, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, că va susţine fără reţinere orice modificare a Codului fiscal sau de procedură fiscală atât timp cât prin aceste modificări se poate aduce o îmbunătăţire, o eficientizare sau o relaxare în domeniul fiscalităţii. De asemenea, el a spus că şi-a propus ca în luna iunie să iniţieze “o amplă campanie” cu privire la Codul fiscal şi la Codul de procedură fiscală, iar apoi să iniţieze, până în toamnă, un pachet legislativ “nou, modern, uşor de înţeles şi de aplicat”.