Eugen Teodorovici: Până în luna aprilie, toţi contribuabilii vor primi acasă parolele pentru a putea depune online formularele la ANAF

Eugen Teodorovici a declarat în exclusivitate la România TV că până în luna aprilie toți contribuabilii vor primi acasă parolele pentru a putea depune online formularele la ANAF. Mai mult, ministrul a declarat că de anul viitor nu vor mai fi trimise decizii de impunere de către ANAF.

12 mart. 2018, 08:49
Eugen Teodorovici: Până în luna aprilie, toţi contribuabilii vor primi acasă parolele pentru a putea depune online formularele la ANAF

„Formularul 600 dispare si comasam 7 formulare persoane fizice într-una singură. Anul acesta vom avea un singur termen, 15 iulie, iar de la anul 15 martie de depus declaraţia unică. Desfiinţăm obligaţia de plata în 4 transe, banii raman la contribuabil, plateste cand doreste, dar nu mai tarziu de 15 martie anul viitor”, a punctat ministrul Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a anunţat că va exista şi un sistem de bonus: „Vrem sa stimulam trecerea in online si dam 5% reducere la suma daca se depune online. Daca vrem sa platim anticipat aici vorbim de impozit pe venit, contribuţie pensie şi sanatate, atunci pana la 15 decembrie mai primeste inca 5%. O să dispară decizia de impunere ANAF, românii nu o să mai primească plicuri. De saptamana urmatoare sistemul de la Fisc va începe să genereze parole. Până în luna aprilie toți contribuabilii vor primi acasă parolele pentru a putea depune online formularele la ANAF”.