Eugen Teodorovici şi Paul Stănescu au discutat cu Dragnea pe tema noului Cod al finanţelor publice locale

Miniştrii Finanţelor şi Dezvoltării Regionale, Eugen Teodorovici şi Paul Stănescu, au avut, joi, o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, Teodorovici precizând că discuţiile au vizat noul Cod al finanţelor publice locale.

RomaniaTV.net
11 oct. 2018, 13:04
Eugen Teodorovici şi Paul Stănescu au discutat cu Dragnea pe tema noului Cod al finanţelor publice locale

Întâlnirea s-a desfăşurat în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor. „Am discutat despre definitivarea Codului finanţelor publice locale”, a precizat, la ieşire, Teodorovici, întrebat de jurnalişti. Teodorovici a negat că ar fi discutat şi despre legea offshore.

El a adăugat că întâlnirea va continua, după ce se va întoarce de la Guvern. „Ne întoarcem, avem o şedinţă cu doamna premier cu secretarul general al Comisiei. Ne întoarcem”, a spus Teodorovici.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, pe 22 februarie 2018, la Adunarea generală a UNCJR, că proiectul Codului finanţelor publice locale urmează să fie adoptat până la sfârşitul anului, ea avansând posibilitatea ca suma de 750 de lei/locuitor, din formula de echilibrare, să poată fi crescută.

„Elementul principal al codului va fi formula de echilibrare a bugetelor locale. Aşa cum am încercat şi în 2018, conform programului de guvernare, ne-am propus ca 100% din impozitul pe venit să fie sursa bugetelor locale, şi echilibrarea să conducă la bugete minime de funcţionare. După cum ştiţi, în 2018 s-a stabilit 750 de lei pe locuitor”, le-a spus Dăncilă preşedinţilor de CJ.