Eugen Tomac: Comisia de la Veneţia cere Parlamentului să elaboreze legi pentru români, nu Coduri pentru Dragnea

Toate recomandările Comisiei de la Veneţia cer o reevaluare totală a amendamentelor ambelor Coduri, iar Parlamentului i se cere "să elaboreze legi pentru români, nu Coduri pentru Dragnea", a declarat vineri preşedintele PMP, Eugen Tomac.

RomaniaTV.net
19 oct. 2018, 13:58
Eugen Tomac: Comisia de la Veneţia cere Parlamentului să elaboreze legi pentru români, nu Coduri pentru Dragnea

„Consider că trebuie să fie luate în seamă, cu maximă responsabilitate, toate recomandările Comisiei de la Veneţia, care cer o reevaluare totală a amendamentelor ambelor Coduri şi traduc acest mesaj în felul următor: ‘Comisia de la Veneţia cere Parlamentului să elaboreze legi pentru români, nu Coduri pentru Dragnea'”, a precizat Eugen Tomac, potrivit Agerpres.

Reforma propusă a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală slăbeşte lupta împotriva corupţiei în România şi combaterea altor delicte grave, avertizează Comisia de la Veneţia în opinia adoptată vineri, se arată într-un comunicat emis de acest organism al Consiliului Europei.

Citeşte şi: Comisia de la Veneţia, despre reforma codurilor penale din România: Slăbeşte lupta împotriva corupţiei şi a altor infracţiuni grave