Eugen Tomac (PMP): De la şeful Jandarmeriei Române, aşteptam scuze publice faţă de cetăţenii agresaţi

Eugen Tomac, preşedintele PMP, a afirmat miercuri că şeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, ar fi trebuit să prezinte scuze publice cetăţenilor care au fost agresaţi de jandarmi la mitingul din 10 august, cu ocazia ieşirii sale publice din seara zilei de marţi.

RomaniaTV.net
15 aug. 2018, 11:00
Eugen Tomac (PMP): De la şeful Jandarmeriei Române, aşteptam scuze publice faţă de cetăţenii agresaţi

„În primul rând, a organizat o conferinţă de presă inutilă. De la şeful Jandarmeriei Române, aşteptam să ne prezinte în primul rând scuze publice faţă de cetăţenii agresaţi. În orice stat civilizat, şeful unei asemenea structuri militare, care serveşte comunitatea, când instituţia produce un asemenea derapaj, începe prin a-şi exprima regretele faţă de cetăţeni. Am văzut un şef de instituţie debusolat, tocmai de aceea cred că există o mare criză în cadrul Guvernului cu privire la acest subiect”, a spus Tomac.

Liderul PMP l-a acuzat pe Cucoş că ar fi încercat să se victimizeze, cu toate că, în opinia sa, instituţia pe care o conducea „a comis un abuz extrem de grav”.

„A avut o tentativă nereuşită de a încerca să politizeze acest subiect, încercând să se victimizeze că, vezi Doamne, citez: „am absolvit un examen, aştept avizul CSAT”. Nu era cazul şi nici momentul în care să se victimizeze şeful Jandarmeriei Române, în condiţiile în care instituţia pe care o conduce a comis un abuz extrem de grav şi sunt convins că, pe măsură ce ancheta va înainta, vom afla lucruri cutremurătoare din cadrul acestei instituţii”, a mai spus Tomac.