Eugen Tomac: Sunt şase foarte puţine pentru a trece acum o moţiune de cenzură

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, crede că sunt şanse foarte puţine, acum, pentru a trece o moţiune de cenzură şi că un astfel de demers ar fi trebuit făcut de Opoziţie după evenimentele din 10 august.

RomaniaTV.net
12 oct. 2018, 09:05
Eugen Tomac: Sunt şase foarte puţine pentru a trece acum o moţiune de cenzură

„Cred că moţiunea de cenzură trebuia depusă imediat după evenimentele din 10 august, pentru că cel mai potrivit moment pentru a da jos guvernul a fost exact atunci când s-a produs ruptura în PSD. La ora actuală, Liviu Dragnea pregăteşte o remaniere guvernamentală. Are suficiente pârghii şi funcţii pe care le va putea oferi nemulţumiţilor din PSD şi deja o parte dintre cei care clamau nemulţumirea pentru modul dictatorial în care conduce partidul sunt lângă Liviu Dragnea. Mă tem că sunt şanse foarte puţine pentru a trece acum moţiunea. Am ratat un moment de aur pe care l-a avut Opoziţia exact în urmă cu trei săptămâni, când, printre cei mai influenţi lideri ai PSD îi cereau capul lui Liviu Dragnea. Atunci trebuia depusă moţiunea”, a declarat, vineri, Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă.

Liderul PMP a anunţat că va discuta cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a anunţat, joi seara, că o moţiune de cenzură va fi depusă „cu siguranţă”.

„Acum nu ştiu pe ce calcule mizează domnul Orban. Eu am discutat cu dumnealui atunci. A evitat atunci să ne asumăm o moţiune de cenzură”, a mai precizat Tomac.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seara, la Digi 24, că o moţiune de cenzură va fi depusă „cu siguranţă”, dar momentul depunerii va fi atunci când şansele de a obţine voturi suplimentare faţă de ale parlamentarilor de opoziţie vor fi „cele mai mari”.

Orban a menţionat că în scopul obţinerii votului unor parlamentari de la partide care în prezent susţin guvernul, au loc discuţii atât cu grupurile parlamentare, cât şi cu parlamentari PSD.

De asemenea, Eugen Tomac, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că partidul pregăteşte „surprize spectaculoase” pentru alegerile europarlamentare, în urma cărora speră ca formaţiunea politică să aibă trei europarlamentari.

„Eu vă asigur că lista PMP, cel puţin primii cinci vor fi mult mai buni decât primii cinci din oricare din celelalte partide. Eu vă asigur de asta. (…) Repet, lista noastră ne vom strădui să fie mult mai bună decât la ceilalţi şi în acest sens fiţi siguri că PMP-ul va oferi nişte surprize spectaculoase pentru alegerile europarlamentare”, a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP a spus că el nu îşi doreşte să candideze la alegerile europarlamentare, dar dacă colegii din partid îi vor cere asta, va candida. De asemenea, Eugen Tomac a precizat că nu i-a propus lui Traian Băsescu să candideze la alegerile europarlamentare.

Potrivit lui Eugen Tomac, PMP are şansa să aibă trei europarlamentari după alegerile pentru Parlamentul European.

„Vom fi realişti. Cred că doi – trei avem şansa să obţinem”, a estimat Tomac.

PMP va discuta strategia pentru alegerile europarlamentare în 26 octombrie la Piatra Neamţ, iar lista finală cu candidaţii va fi cunoscută până la finalul anului, potrivit lui Eugen Tomac.