EURO 2020. Bucureştiul va găzdui meciuri din grupa C şi o optime. Oraşul Bruxelles a fost tăiat de pe listă

UEFA a anunţat joi că stadionul Wembley va găzdui şapte meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, după ce oraşul Bruxelles a pierdut dreptul de a organiza meciuri la respectiva întrecere.

RomaniaTV.net
07 dec. 2017, 15:57
EURO 2020. Bucureştiul va găzdui meciuri din grupa C şi o optime. Oraşul Bruxelles a fost tăiat de pe listă

Capitala Belgiei a fost tăiată de pe listă deoarece noul stadion ptrvăzut pentru EURO 2020 este încă în construcţie, iar UEFA nu era sigură că autorităţile belgiene s-ar ţine de cuvânt ca totul să fie gata în timp util.

În consecinţă, Bruxelles-ul a fost înlocuit cu stadionul Wembley, care era programat să construiască deja semifinalele şi finala. Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că decizia a fost luată în Comitetul Executiv al acestui for şi a fost votată în unanimitate.

Cel puţin în acest stadiu organizatoric, arena londoneză va mai găzdui trei meciuri din grupe cel puţin o optime. Arenele din Cardiff şi Stockholm s-au aflat şi ele pe lista celor care ar fi dorit să găzduiască meciuri la EURO 2020, dar în cele din urmă nu au fost selectate. Meciurile de la turneul final se vor juca pe 12 stadioane, în perioada 12 iunie-12 iulie 2020. Meciul de deschidere se va juca pe Olimpico, din Roma.

Conform UEFA, meciurile din grupa A vor avea loc la Roma şi Baku, cele din grupa B la Sankt Petersburg şi Copenhaga, grupa C la Amsterdam şi Bucureşti, grupa D la Londra şi Glasgow, grupa E la Bilbao şi Dublin, iar grupa F la Munchen şi Budapesta.

Optimile de finală se vor juca la Glasgow, Dublin, Copenhaga, Bucureşti, Amsterdam, Bilbao, Budapesta şi Londra, ira sferturile de finală la Munchen, Baku, Roma şi St. Petersburg.