EUROSFAT 2014: Viitorii europarlamentari, faţă în faţă cu societatea civilă şi mediul de afaceri

Pe data de 7 aprilie 2014, viitorii europarlamentari se întâlnesc cu reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului de afaceri şi cu presa la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre alegerile europarlamentare şi despre diferite teme europene, de interes pentru România. 

RomaniaTV.net
24 mart. 2014, 10:07
EUROSFAT 2014: Viitorii europarlamentari, faţă în faţă cu societatea civilă şi mediul de afaceri

EUROSFAT 2014 va reuni personalităţi europene, precum Guy Verhofstadt, Preşedintele ALDE şi candidat desemnat la Preşedinţia Comisiei Europene, Comisarul European Dacian Cioloş și Doru Franțescu, Expertul Qvorum în Afaceri Europene și Policy Director al Votewatch Europe. Alături de candidații la alegerile europarlamentare din 2014, aceștia vor realiza un bilanț al ultimilor ani și vor răspunde întrebărilor și provocărilor societății civile și mediului de afaceri din România privind evoluția Europei în perioada următoare, se arată într-un comunicat de presă al Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum.

Discuțiile vor avea loc atât în cadrul sesiunilor plenare, cât și în ateliere de lucru specializate. Sesiunea plenară de deschidere va avea ca temă centrală alegerile europene şi modalităţile de îmbunătățire a procesului electoral, în timp ce reuniunea de închidere va constitui o dezbatere între lideri ai partidelor politice europene. Alte teme abordate în cadrul discuțiilor vor fi aderarea României la Schengen, ieșirea din periferia economică a UE sau mobilitatea forței de muncă la nivel european.

EUROSFAT 2014 va avea loc pe 7 aprilie 2014, la Palatul Parlamentului. Evenimentul este organizat de Europuls şi Centrul Român de Politici Europene sub înaltul patronaj al Parlamentului European, Preşedinţiei elene a Consiliului UE şi a Camerei Deputaţilor.