Simona Halep, învinsă la mare luptă în finala Australian Open. Ea a pierdut şi poziţia de lider mondial

Simona Halep, numărul 1 mondial, a fost învinsă cu 7-6 (2),3-6, 6-4, de Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, sâmbătă, la Melbourne, în finala turneului Australian Open. De luni, daneza va fi noul lider al ierarhiei feminine.

27 ian. 2018, 05:52
Simona Halep, învinsă la mare luptă în finala Australian Open. Ea a pierdut şi poziţia de lider mondial

Halep (26 de ani) a ratat pentru a treia oară cucerirea unui titlu de Mare Şlem, după ce a pierdut două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Wozniacki (27 ani), care de luni va fi din nou numărul unu mondial, după o pauză mai lungă de şase ani, cucereşte primul său Grand Slam, la a treia finală jucată (a pierdut la US Open în 2009 şi 2014).

Simona Halep a fost aproape de a izbuti performanţa carierei, după ce a condus cu 4-3 în decisiv, însă a pierdut setul, deşi a servit de două ori.

Halep a fost mai ofensivă decât daneza, care a demonstrat de ce este considerată jucătoarea cu cea mai bună defensivă din circuitul profesionist, salvând mingi incredibile, însă românca a plătit şi preţul pentru un turneu epuizant, dus până în finală în ciuda unei accidentări la gleznă în primul tur, după probleme la glezna dreaptă în urma semifinalei cu Kerber şi după o finală desfăşurată pe o căldură insuportabilă (32 grade Celsius), care a făcut-o să ceară intervenţia medicului în setul al doilea.

Cele mai importante momente ale finalei:

Game 32 Finala se încheie, după 2 şi 53 de minute. Wozniacki a făcut break-ul, la 30, şi a câştigat Australian Open 2018.

Game 31 Wozniacki îşi face serviciul şi revine în avantaj, 5-4. Halep va servi pentru a rămâne în meci.

Game 30 Pauza cerută de daneză a scos-o din ritm pe Halep, care şi-a pierdut serviciul. Scorul este acum din nou egal, 4-4.

Wozniacki a chemat medicul, pentru a-i acorda îngrijiri la piciorul stâng.

Game 29 Simona Halep face din nou break-ul şi conduce cu 4-3. Trei gameruri la rând făcute de numărul 1 mondial!

Game 28 Ce meci! După aproape două ore şi jumătate, cele două jucătoare sunt la egalitate. 3-3 în setul decisiv!

Game 27 Al treilea break la rând în acest set decisiv, al doilea de partea Simonei, care se apropie la 2-3.

Game 26 Break la 0 făcut de Wozniacki, care conduce cu 3-1.

Game 25 Game foarte lung, adjudecat de Halep pe serviciul lui Wozniacki, după ce sportiva nopastră a irosit nu mai puţin de cinci mingi de break. A câştigat game-ul la a 6-a, Wozniacki conduce cu 2-1.

Game 24 Halep a avut două şanse să închisă game-ul, dar în cele din urmă şi-a pierdut serviciul. Este 2-0 pentru Wozniacki.

Game 23 Meciul se reia cu Wozniacki la serviciu. Halep a avut 30-0, dar a pierdut game-ul, daneza are 1-0 în decisiv.

Pauză de 10 minute, din cauza căldurii. Cele două jucătoare sunt la vestiare. Pauza ar putea-o ajuta pe Halep să se recupereze după efortul depus. Ea arată destul de obosită şi are nevoie de o forţă uriaşă pentru a se impune în decisiv.

Game 22 Simona îşi face serviciul, după ce salvează trei mingi de break! Scorul este acum 6-7, 6-3, astfel că se va juca set decisiv. Au trecut 100 de minute de la prima minge a acestei finale.

Game 21 Halep reuşeşte primul break al setului şi urmează la serviciu. Ea conduce cu 5-3.

Halep arată foarte obosită. Ea a chemat medicul pentru a-i verifica tensiunea arterială.

Game 18 Se merge cap la cap în acest set, fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul. Este 3-2 pentru Halep.

Game 16 Simona salvează patru mingi de break, revine şi îşi câştigă serviciul. Ea conduce cu 2-1 în acest set secund. Acest game a durat 11 minute, fiind cel mai lung al meciului!

Game 14 Halep continuă să servească impecabil şi începe setul doi cu un set câştigat la 30. Halep conduce în premieră pe tabelă în această finală, 1-0.

Game 13 Tie-break-ul a fost câştigat de Wozniacki, cu 7-2, dar Halep a luptat pentru fiecare punct. Daneza este foarte puternică astăzi. Ea şi-a adjudecat primul set, 7-6, în 52 de minute.

Game 12 Primul set va fi decis la tie-break. Este 6-6, după 42 de minute de joc.

Game 11 Este rândul lui Wozniacki să îşi facă serviciul la 0, daneza are acum 6-5.

Game 10 Simona îşi câştigă serviciul la 0 şi egalează pentru prima oară în această partidă. Scorul este 5-5!

Game 9 Break făcut de Simona, care se apropie la un singur game de Wozniacki lşi serveşte. Halep a avut 40-0, dar a câştigat la 30 şi este condusă acum cu 4-5.

Game 8 În continuare se păstrează diferenţa făcută în debutul partidei. Halep şi-a făcut serviciul, dar Wozniacki serveşte pentru câştigarea setului. Are 5-3 în momentul de faţă.

Game 7 Un singur break până acum, cel făcut de Wozniacki pe primul serviciu al lui Halep. Acum daneza şi-a câştigat din nou serviciul şi s-a distanţat la 5-2.

Game 6 Al doilea game consecutiv la 0 făcut de Simona pe propriul serviciu. Este 4-2 pentru daneză, însă Halep ar trebui să ia mai multe puncte pe srviciul acesteia.

Game 5 Halep câştigă doar o minge pe acest serviciu al danezei. Wozniacki are 4-1.

Game 4 Simona începe să revină şi face game alb. Este 3-1 pentru Wozniacki.

Game 3 Daneza începe în forţă şi îşi face din nou serviciul. Are 3-0 acum. Aşa a început Halep şi meciul din semifinale, cu Angelique Kerber.

Game 2 Simona îşi pierde serviciul, la 30. Daneza a avut două mingi de break, dar Halep a reuşit să salveze doar una.

Game 1 Meciul începe cu Wozniacki la serviciu, care îşi valorifică avantajul, e 1-0 pentru daneză.

EUROSPORT LIVE SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018. Indiferent de deznodământul finalei de sâmbătă vom avea parte de o câştigătoare în premieră a unui trofeu de Grand Slam. Simona Halep şi Caroline Wozniacki au pierdut câte două finale de Grand Slam.

EUROSPORT LIVE SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018. Simona Halep şi Caroline Wozniacki și-au asigurat deja câte 1,32 de milioane de euro. Cine se va impune și în finala Australian Open 2018 își va dubla această sumă şi va primi 2.000 de puncte în clasamentul WTA. SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI este finala Australian Open 2018, LIVE VIDEO STREAM ONLINE EUROSPORT.

Finalele pierdute de Simona Halep

2014, Roland Garros: Simona Halep – Maria Sharapova 4-6, 7-6, 4-6
2017, Roland Garros: Simona Halep – Jelena Ostapenko 6-4, 4-6, 3-6

Finalele pierdute de Caroline Wozniacki

2009, US Open: Caroline Wozniacki – Kim Clijsters 5-7, 3-6
2014, US Open: Caroline Wozniacki – Serena Williams 3-6, 3-6

EUROSPORT LIVE SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018. CAROLINE WOZNIACKI a câştigat patru dintre cele şase meciuri directe cu SIMONA HALEP. Caroline Wozniacki a câştigat prima confruntare directă, în 2012, la Dubai, când s-a impus în două seturi, 6-2, 6-3 cu Simona Halep. Simona Halep a învins-o pe Caroline Wozniacki în următoarele două dueluri. În 2013 a câştigat cu 6-2, 7-5 în semifinalele de la New Haven, iar în 2015 s-a impus în trei seturi, 2-6, 6-1, 6-1, în penultimul act de la Dubai. Caroline Wozniacki s-a revanşat faţă de Simona Halep în 2015, în semifinala de la Stuttgart, pe care a câştigat-o cu 7-5, 5-7, 6-2. SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI s-a jucat de două ori în 2017.  Daneza a învins de două ori actualul lider mondial: în sferturile de la Eastbourne s-a impus cu 5-7, 6-4, 6-1, iar la Turneul Campioanelor, de la Singapore, a surclasat-o în faza grupelor, scor 6-0, 6-2. EUROSPORT transmite, sâmbătă, de la ora 10:30, finala Australian Open 2018 SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE.

EUROSPORT LIVE SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018. Simona Halep se aşteaptă la o finală dificilă cu Caroline Wozniacki, dar spune că o va aborda ca pe un meci normal. „Nu o să schimb nimic pentru finală, e un meci normal. Am jucat de multe ori împotriva ei, trebuie să muncesc, sunt pregătită pentru asta, o să fie o mare provocare, poate cea mai mare, după modul cum au mers lucrurile la acest turneu, primul grand slam al anului, prima dată în finală aici, o iau ca pe un lucru frumos, cu gânduri bune. Modul în care joacă o face o adversară dificilă, nu greşeşte, aleargă foarte bine, aşa că e o rivală puternică. Am jucat de multe ori cu ea, am câştigat de câteva ori, dar va fi alt meci, unul dificil, pentru că emoţiile sunt acolo, presiunea e acolo pentru amândouă, aşa că o să vedem ce o să se întâmple”, a declarat Simona Halep.

EUROSPORT LIVE SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018. Caroline Wozniacki a vorbit despre situația inedită în care se află ea și Simona Halep, acestea jucând atât pentru locul 1 WTA cât și pentru primul Grand Slam din carieră. „Sunt nerăbdătoare. Am fost mult mai emoționată înaintea partidei din semifinale. Era mult mai multă presiune pe umerii mei. Voi intra pe teren împotriva Simonei Halep, o jucătoare excelentă, numărul 1 în lume. E o poveste amuzantă. Locul 1 și locul 2, jucând una împotriva celeilalte pentru prima poziție și pentru primul turneu de Mare Șlem din carieră. Cred că este incredibil. Pentru astfel de momente de antrenăm, momentele pe care le așteptăm o viață întreagă. Voi lupta și voi lăsa ultima fărâmă de energie pe teren. Sper să fie suficient”, a spus Caroline Wozniacki.

EUROSPORT LIVE SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018. Simona Halep, drumul până în finală

– turul 1 Destanee Aiava 193 WTA 7-6 (5), 6-1 1h 51
– turul 2 Eugenie Bouchard 112 WTA 6-2, 6-2 1h 05
– turul 3 Lauren Davis 76 WTA 4-6, 6-4, 15-13 3h44
– optimi de finală Naomi Osaka 72 WTA 6-3,6-2 1h 19
– sferturi de finală Karolina Pliskova 6 WTA 6-3, 6-2 1h 12
– semifinale Angelique Kerber 16 WTA 6-3, 4-6, 9-7 2h 20

EUROSPORT LIVE SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018. Caroline Wozniacki, drumul până în finală

– turul 1 Mihaela Buzărnescu 44 WTA 6-2, 6-3 1h11
– turul 2 Jana Fett 119 WTA 3-6, 6-2, 7-5 2h31
– turul 3 Kiki Bertens 32 WTA 6-4,6-3 1h26
– optimi de finală Magdalena Rybarikova 21 WTA 6-3, 6-0 1h03
– sferturi de finală Carla Suarez Navarro 39 WTA 6-0, 6-7(3), 6-2 2h11
– semifinale Elise Mertens 37 WTA 6-3, 7-6(2) 1h37

EUROSPORT LIVE SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE FINALA AUSTRALIAN OPEN 2018. SIMONA HALEP – CAROLINE WOZNIACKI este finala Australian Open 2018, LIVE VIDEO STREAM ONLINE EUROSPORT. Partida SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI se joacă, sâmbătă, de la ora 10:30, pe Rod Laver Arena din Melbourne Park. EUROSPORT transmite SIMONA HALEP CAROLINE WOZNIACKI LIVE VIDEO STREAM ONLINE.