Simona Halep s-a calificat în finală la Roland Garros. A obţinut o victorie extraodinară în faţa Karolinei Pliskova

Simona Halep a obţinut vineri calificarea pentru a doua oară în finala turneului de la Roland Garros, după cea jucată în 2014, contra Şarapovei. Ea a câştigat în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3, întinse pe mai mult de două ore, meciul din semifinale cu Karolina Pliskova.

08 iun. 2017, 14:19

Simona Halep s-a calificat dramatic în finala turneului de la Roland Garros. La capătul unui meci de peste două ore, Halep a învins-o în trei seturi pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, scor 6-4, 3-6, 6-3, ultima câştigătoare a US Open-ului.

Citeşte şi Simona Halep, prima declaraţie după calificarea în finală la Roland Garros. „Am avut emoţii”

A fost un meci de uzură, care le-a solicitat mult din punct de vedere fizic pe jucătoare. Diferenţa a fost făcută la capitolul precizie, Pliskova având un număr uriaş de greşeli neforţate, 55, în timp ce Simona doar 14. În primele două seturi s-a consemnat câte un singur break, dar în decisiv meciul a căpătat accente dramatice. Halep a făcut repede break-ul şi a ajuns să conducă cu 4-1, având chiar minge de 5-1 pe serviciul Pliskovei. Cehoaica însă a rezistat şi s-a apropiat la 4-3. Halep a jucat însă magistral şi nu i-a mai dat adversarei nicio şansă, încheind meciul în două ore şi trei minute, scor 6-4, 3-6, 6-3. 

În finală, sâmbătă, Halep va juca împotriva surprinzătoarei letone Jelena Ostapenko, care a eliminat-o pe elveţianca Timea Bacsinszky.

Ştire în curs de actualizare.

EUROSPORT LIVE VIDEO HALEP – PLISKOVA ONLINE STREAMING

Click aici pentru a vedea Simona Halep – Karolina Pliskova

Cele mai importante momenter ale partidei:

Game 26 Meciul este dramatic. Pliskova îşi ia break-ul înapoi, iar Simona are 4-3. Cehoaica este însă la serviciu.

Game 23 Primul break al setului decisiv îl face Simona Halep, la capătul unui schimb de mingi în care s-a apărat extraordinar. 3-1 pentru româncă.

Game 19 Pliskova închide setul, în 32 de minute. Este 6-4, 3-6 şi vom avea set decisiv.

Game 17 Pliskova îşi consolidează break-ul, după ce salvează trei mingi de break ale Simonei. 5-2 pentru cehoaică, în setul 2.

Meci 14 Break la 15 făcut de Pliskova, 4-2. Este abia al doilea break al meciului şi primul pentru cehoaică.

Game 13 Meci foarte echilibrat, se merge în continuare cap la cap, 2-1 pentru Pliskova. Doar un break a fost înregistrat până acum, într-o oră de joc, cel datorită căruia Halep a câştigat primul set.

Game 11 Şi setul doi începe cu Pliskova la serviciu, care câştigă la 40, scor 1-0.

Game 10 Simona fructifică a patra minge de set şi câştigă setul, 6-4, în 43 de minute.

Game 8 Diferenţa se păstrează, 5-3, cu game la 15 câştigat de Simona uşor, pe propriul serviciu.

Game 6 Fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul, e 4-2 pentru Halep.

Game 4 Simona a salvat două mingi de break şi a câştigat game-ul, 3-1.

Game 3 Simona reuşeşte primul break al partidei. Ea a câştigat la 15 şui a trecut pentru prima oară în avantaj, 2-1.

Game 2 Este 1-1, fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul la 30.

Game 1 Meciul începe cu Pliskova la serviciu.

Simona Halep(25 de ani) are șansa de a juca din nou o finală de Grand Slam, cea de la Roland Garros, după cea din 2014, dacă o va elimina în semifinale pe Karolina Plsikova (nr. 3 WTA).

LIVE SCORE AICI

 

Partida, care va fi găzduită de arena Philippe Chatrierse va disputa joi, 8 iunie, nu înainte de ora 17:30 și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe digisport.ro. Pe același teren se va disputa, dar de la ora 16:00, prima semifinală a turneului feminin, cea dintre Jelena Ostapenko (Letonia) şi Timea Bacszinszky (Elveţia).

Simona Halep are un avantaj moral în acest moment, dat de faptul că la ”general” conduce cu 4-1. În 2015, Halep câştiga cu 6-4, 7-6 (4) în finală la Dubai, iar apoi se impunea şi în optimi la Indian Wells, cu 6-4, 6-4. Anul trecut, Simona învingea cu 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney, după care Pliskova se impunea în Cupa Davis, cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, ultimul duel, disputat anul trecut, la Montreal, încheindu-se tot cu victoria româncei, 6-3, 6-3, în optimi. De remarcat că toate meciurile au avut loc pe hard.

Simona Halep e la două victorii de cea mai mare performanță a carierei, câștigarea primului turneu de Grand Slam, care i-ar aduce automat și primul loc în clasamentul WTA.

Mă simt bine, un pic obosită, dar sunt pregătită. Vreau să intru pe teren mâine și să fiu fericită, să câștig mâine și să joc din nou o finală aici”>, a spus Simona, după meciul epic realizat în compania Svitolinei

Jucătoarea din Cehia a prefațat întâlnirea cu Halep și a avut numai cuvinte de laudă la adresa Simonei. În acest moment, scorul la ”general” este de 4-1 pentru Halep. Ultimul duel a avut loc în finala de la Montreal, în 2016, când Simona a câștigat în două seturi, 6-3, 6-3.

„Înainte să vin la acest turneu au fost mai multe persoane care mi-au spus că voi ajunge numărul 1 mondial dacă mă voi califica în finală și eu mă gândeam că n-am nicio șansă să joc finala. Acum, finala este și aproape și departe în același timp, pentru că joc împotriva uneia dintre cele mai bune jucătoare pe zgură din lume. Şi ea joacă pentru a ajunge numărul 1, astfel că va fi un meci uriaş” a declarat Pliskova.

EUROSPORT LIVE VIDEO HALEP – PLISKOVA ONLINE STREAMING: În cazul unei victorii în fața Simonei, Pliskova ar deveni noul lider WTA la capătul competiției de la Paris. Jucătoarea din Cehia e convinsă că serviciul va fi principala sa armă în delul care va începe joi, nu înainte de ora 18:00, pe terenul central, Philippe Chatrier.

„Am fost adversare de câteva ori și sunt convinsă că va fi un meci. Simona aleargă bine, este peste tot şi nu ratează mult. Va conta foarte mult și cum va fi vremea. Cred că va trebui să fiu mai agresivă decât am fost în partida de azi (nr. împotriva Carolinei Garcia) şi să pun presiune pe ea. Şi să îmi pot câştiga serviciul, aceasta va fi cheia. Voi încerca doar să joc ca şi cum nu aş avea nimic de pierdut pentru că sunt în semifinale” a mai spus Pliskova.


EUROSPORT LIVE VIDEO HALEP – PLISKOVA ONLINE STREAMING: 

Succesul lui Halep cu Svitolina se numără printre cele mai impresionante comeback-uri din istoria tenisului feminin, cel puţin în fazele finale ale turneelor de Grand Slam. Am identificat mai jos trei alte momente memorabile, care au rezistat timpului şi care au un dramatism comparabil cu cel din confruntarea de ieri. Una dintre ele – Capriati – Henin – pare totuşi să se detaşeze. 

Victoria uriaşă a Simonei Halep de ieri va rămâne fără îndoială în istoria Roland Garros-ului, dar şi a tenisului mondial. De prea puţine ori am asistat la o întoarcere de scor atât de impresionantă: condusă cu set şi 5-1, Halep a demonstrat că are nervi de oţel şi a întors uimitor o dispută care părea pierdută. 

La nivelul fazelor avansate ale turneelor de Grand Slam, o dispută din 2003, de la US Open, pare să aibă cea mai impresionantă răsturnare de scor. În semifinala de la New York, între Justine Henin şi Jennifer Capriati, belgianca a supravieţuit incredibil.

Susţinută de publicul de pe Arthur Ashe mai ceva ca Muguruza la Roland Garros 2017, sportiva din SUA s-a distanţat relativ rapid la 6-4 şi 5-3. Dar Justine a fost îndrăgită atât de mult de fanii tenisului exact pentru capacitatea ei incredibilă de a lupta şi a reuşit să împingă dramatic setul în prelungiri, unde s-a impus după patru game-uri la rând.

„Injectată” cu moral, belgianca părea să se fi transformat în marea favorită a disputei, însă Capriati a găsit resurse nebănuite de a trece peste sincopele din manşa secundă şi s-a desprins la 5-2. Nu a fost suficient nici de această dată, Henin revenind încă o dată şi asigurându-şi calificarea în finală după un tie-break. A fost 4-6, 7-5, 7-6(4) pentru Henin, la capătul unei partide în care Capriati s-a prăbuşit pur şi simplu. Reprezentanta gazdelor fusese în cele 183 de minute cât a durat partida de 11 ori la două puncte distanţă de victorie.

La Roland Garros două fuseseră până acum revenirile memorabile în fazele superioare ale competiţiei:

– în 2003 (semifinale): Henin s-a impus cu 6-2, 4-6, 7-5 în faţa Serenei Williams. La acel moment, sportiva americană era în urmărirea recordului lui Steffi Graf de cinci victorii consecutive în turneele de Grand Slam şi părea invincibilă. Jucătoarea din SUA era marea favorită şi a obţinut relativ uşor primul set. A fost semnalul revirimentului pentru Henin, care a egalat situaţia la seturi, pentru ca apoi să capoteze aparent în decisiv. Condusă cu 4-2 în manşa a treia, belgianca a revenit incredibil, câştigând 5 din ultimele 6 game-uri.

 

– în 1999 (finală): Graf a învins-o pe Hingis, scor 4-6, 7-5, 6-2. Elveţianca, pe atunci o adolescentă care devenise deja numărul 1 mondial se ciocnea cu cea mai titrată jucătoare din Era Open. Nemţoaica anunţase că va fi ultimul său Roland Garros, accidentările repetate măcinând-o. Fără vreun titlu major în ultimii trei ani, Graf visa la o ieşire din scenă de vis, însă după ceva mai mult de oră de joc s-a văzut condusă cu 6-4, 2-0. Beneficiind de lipsa de concentrare a adversarei, care în setul secund s-a certat cu arbitrul după o decizie controversată, Graf a strâns din dinţi şi a cucerit ultimul titlu de Grand Slam dintr-o carieră impresionantă,

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a declarat, miercuri, după victoria remarcabilă în faţa ucrainencei Elina Svitolina, în sferturi, la Roland Garros, că la 5-2 pentru adversara sa în setul al doilea se gândea că a pierdut meciul. SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE Partida din semifinale, între Simona Halep și Karolina Pliskova poate fi urmărită pe Eurosport. SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE ”Ea domina meciul. La 5-2 pentru ea am stat jos şi mi-am spus că meciul e pierdut. Aşa că nu am schimbat nimic, nu am schimbat ritmul. Era gata. Apoi am simţit că sunt mai relaxată – poate pentru că am crezut că meciul e terminat – şi am schimbat ritmul. Am trimis nişte mingi înalte. Am încercat să o facă să alerge mai mult, să deschid unghiurile şi mi-a reuşit. Nu ştiu cum, dar a fost cu adevărat bine”, a comentat Halep la conferinţa de presă care a urmat meciului. 

 
 

 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE ”Am crezut în şansa mea, am crezut că se va schimba ceva. Sunt fericită. Nu mă gândesc la ce a fost. Mă bucur pentru luptă, pentru faptul că am luptat până la final”, a mai spus Halep. 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINEHalep a învins-o pe Elina Svitolina cu 3-6, 7-6 (6), 6-0, în sferturi, după două ore şi 6 minute, iar în semifinală o va în frunta pe Karolina Pliskova (Cehia), a doua favorită. 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE După ce germanca Angelique Kerber, liderul mondial, a pierdut în primul tur la Roland Garros, atât Halep, cât şi Pliskova au şansa de a deveni numărul unu în clasamentul WTA: Pliskova trebuie să ajungă în finală pentru a reuşi acest lucru, iar Halep trebuie să ia titlul la Paris. 

SIMONA HALEP-KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO STREAM ONLINE Halep (4 WTA) o conduce pe Pliskova (2 WTA) cu 5-1 în meciurile directe, dar cele două nu s-au înfruntat până acum pe zgură, ci doar pe hard.