Simona Halep, victorie categorică la Australian Open. A surclasat-o pe Naomi Osaka şi s-a calificat în sferturi

AUSTRALIAN OPEN 2018. Simona Halep a câştigat în 80 de minute partida din optimi, cu Naomi Osaka (scor 6-3, 6-2) şi s-a calificat în faza sferturilor, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Barbora Strycova şi Karolina Pliskova.

22 ian. 2018, 05:29
Simona Halep, victorie categorică la Australian Open. A surclasat-o pe Naomi Osaka şi s-a calificat în sferturi

AUSTRALIAN OPEN 2018. Simona Halep – Naomi Osaka 6-3, 6-2. La doar 48 de ore după meciul maraton cu Lauren Davis, Simona Halep a intrat din nou pe teren la Australian Open, însă nu a lăsat deloc să se vadă oboseala după cele patru ore jucate sâmbătă la Melbourne pe arena centrală de la Melbourne.

Simona a fost pragmatică şi expeditivă. Cu excepţia câtorva momente de derută pe propriul serviciu, a arătat unj joc solid, meciul cu Osaka fiind un antrenament foarte bun pentru mult mai dificila dispută care urmează, probabil cu Karolina Pliskova.

Prin victoria cu Naomi Osaka, Halep şi-a egalat cea mai bună performanţă la Asutralian Open, sferturile de finală, fază pe care a mai atins-o în 2014 şi 2015.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 440.000 dolari australieni şi 430 de puncte WTA.

Cele mai importante momente ale partidei:

Game 14 După un game de mare luptă, câştigat pe serviciul lui Osaka, Halep şi-a câştigat serviciul la 0 şi conduce acum cu 4-1 în setul secund.

Game 11 Simona face re-break, la 15, şi egalează situaţia pe tabelă în acest set. Este 1-1.

Game 10 Setul secund a început cu Halep la serviciu, însă Osaka a reuşit primul său break în acest meci, la 15. Scorul este 6-3, 0-1.

Game 9 Primul set a durat 42 de minute. Simona Halep a reuşit două breakuri şi a câştigat cu 6-3.

Game 7 Simona face primul break al meciului şi o conduce în premieră pe Naomi Osaka în această partidă, scor 4-3. Vremea la Melbourne este perfectă pentru tenis, sunt 23 de grade Celsius.

Game 6 A fost cel mai lung game de până acum. Halep şi-a câştigat serviciul greu, după ce a salvat trei mingi de break. În total, compatrioata noastră a salvat până acum patru mingi de break. În schimb, Osaka şi-a câştigat la 0 ultimul serviciu. Scorul acum este egal, 3-3.

Game 3 Fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul. Este 2-1 pentru niponă, dar urmează să servească Simona Halep.

Halep luptă pentru a-şi egala cea mai bună performanţă de la Australian Open, aceea de a ajunge în sferturile de finală. Numărul 1 mondial se va lupta în optimi cu Osaka, dar şi cu oboseala acumulată în partida cu Lauren Davis, meci disputat de-a lungul a 3 ore şi 45 de minute.

Întâlnirea cu Naomi Osaka va avea loc luni dimineaţa, nu înainte de 08:00, ora României, pe arena Margaret Court, şi va fi al patrulea meci al zilei.

Partida e programată să fie a patra pe arena „Margaret Court”, după două două dueluri de dublu și unul de simplu: Chan / Hlavackova – Chan / Skrebotnik, Fabio Fognini – Tomas Berdych, Golubici/Stojanovici – Babos/Mladenovici.  

Germana Angelique Kerber, locul 16 WTA şi cap de serie 21, şi americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17, vor disputa un meci din cadrul sferturilor de finală ale Australian Open, pe partea de tablou a Simonei Halep.

Deşi avea programată o sesiune de antrenament duminică, Simona a spus pas şi a ales să se recupereze după ce Davis şi glezna accidentată i-au dat bătăi de cap.

Stere Halep: Eu i-am spus Simonei că 95% dintre români o iubesc

Cu siguranţă nivelul de popularitate al Simonei Halep a crescut considerabil odată cu preluarea şefiei clasamentului mondial, iar tatăl tenismenei, Stere Halep, consideră că fiica sa este iubită în România, deşi are parte şi de critici.

Într-o intervenţie la Radio Sport 1, Stere Halep a dezvăluit ce i-a spus fiicei sale într-o discuţie faţă în faţă: „Eu i-am spus Simonei că 95% dintre români o iubesc. Cei 5% sunt care mai vorbesc contra ei. Aceşti oameni care vorbesc urât sunt total străini faţă de tenisul din România. Nu sunt de condamnat pentru că şi ei au o părere”.