Eurovision 2014. Paula Seling & OVI reprezintă România la Copenhaga

Eurovision 2014. În această seară, de la ora 20.30, a avut loc selectia nationala Eurovision 2014. Paula Seling & OVI sunt câştigători şi merg la Copenhaga pentru a reprezenta România. Piesa Miracle a fost preferata tuturor.

01 mart. 2014, 21:04

Eurovision 2014. 12 concurenţi, trupe sau interpreţi, au încercat să convingă publicul, dar şi juriul de specialitate că melodia lor merită să fie ascultată pe scena de la Copenhaga în luna mai. În spectacolul din 1 martie, cântecele finaliste au fost supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

 Paula Seling & OVI au fost aleşi pentru a reprezenta România la Copenhaga.

Pentru desemnarea câştigătorului, fanii au putut vota prin SMS la 1267 sau prin apel la 09001609XX (cu indicativul 01, 02, 03… 12, reprezentând ordinea intrării în concurs). Prin SMS s-a votat în reţelele Cosmote, Digimobil, Orange, Vodafone, iar apelurile la numărul menţionat sunt valabile în reţelele Cosmote, Vodafone, Romtelecom.

Vezi: Selecţia naţională Eurovision 2014! Vezi aici primele imagini

Vezi: FINALA EUROVISION ROMANIA LIVE: Piesele care se bat pentru un loc la EUROVISION 2014. CUM SE VOTEAZĂ VIDEO

Conform tragerii la sorţi a ordinii de intrare în concurs a finaliştilor Eurovision România, artiştii şi-au putut interpreta melodiile după cum urmează: Paula Seling & Ovi, Bere Gratis, The dAdA, The Zuralia Orchestra, Vizi Imre, Anca Florescu, Silvia Dumitrescu, Renée Santana feat. Mike Diamondz, Ştefan Stan feat. TeddyK, Naomy, Vaida, Marcel Şăl Crăciunescu.

Spectacolul a fost organizat de TVR, Primăria Municipiului Braşov, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt şi Teatrul „Sică Alexandrescu”. Gazda evenimentului din această seară este frumoasa prezentatoare Nicolle Stănese.

EUROVISION 2014. SCANDAL FĂRĂ PRECEDENT. Unele voci acuză că se cunoaşte deja piesa câştigătoare

FINALA EUROVISION ROMANIA: CUM SE VOTEAZĂ/DECIDE CÎŞTIGĂTORUL EUROVISION 2014 ROMANIA

Modalitatea de jurizare: 50 % Televot şi 50% Juriu Naţional alcătuit din specialişti, în număr impar, minim 5, maxim 7 şi doi membri de rezervă. Membrii Juriului trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • să nu aibă niciun fel de interes în legătură cu piesa, autorii sau cu interpretul de natură a afecta imparţialitatea în exercitarea votului;
  • să completeze şi să trimită un formular în care să confirme că se vor conforma instrucţiunilor de vot din prezentul Regulament, precum şi o declaraţie semnată prin care se obligă să voteze independent.

Juriul de specialitate va acorda puncte de la 1 la 12, astfel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12. Fiecare punct se va acorda o singură dată câte unei piese. Fiecare membru al juriului, inclusiv Preşedintele va semna fişa de jurizare şi procesul verbal de jurizare pe care le va preda la încheierea spectacolului de selecţie secretariatului juriului. Procesul de jurizare trebuie finalizat înainte de închiderea liniilor de televot. Jurizarea se va face fără ca membrii Juriului să ştie rezultatele finale ale televotului.

La finalul aflării rezultatului juriului, melodia clasată pe primul loc va primi 12 puncte, locul 2 – 10 puncte, locul 3 – 8 puncte, locul 4 – 7 puncte, locul 5 – 6 puncte, locul 6 – 5 puncte, locul 7 – 4 puncte, locul 8 – 3 puncte, locul 9 – 2 puncte, locul 10 – 1 punct, locul 11 – 0 puncte, locul 12 – 0 puncte.

Citeşte şi EUROVISION 2014: Ascultă piesele calificate în finala selecţiei naţionale şi VOTEAZĂ favorita

Fiecărei piese i se va aloca un număr de telefon care se va afişa pe parcursul melodiei, în mod egal pentru toţi concurenţii. Telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare melodie, din momentul în care se vor declara deschise liniile telefonice.

Liniile telefonice se vor deschide după ce a fost interpretată ultima melodie aflată în concurs, la semnalul „START VOT!” şi se vor închide după 30 de minute, la semnalul „STOP VOT!”.

Potrivit eurovision.tvr.ro, la încheierea Televotului se va crea un al doilea clasament, melodia clasată pe primul loc va primi 12 puncte, locul 2 – 10 puncte, locul 3 – 8 puncte, locul 4 – 7 puncte, locul 5 – 6 puncte, locul 6 – 5 puncte, locul 7 – 4 puncte, locul 8 – 3 puncte, locul 9 – 2 puncte, locul 10-1 punct, locul 11 – 0 puncte, locul 12 – 0 puncte.

EUROVISION 2014: Finala se anunţă cu scântei şi multe scandaluri. LIVE TVR EUROVISION ROMANIA

Câştigător al Selecţiei Naţionale Eurovision 2014 – faza finală a fost desemnat compozitorul a cărui piesă obţine cele mai multe puncte în urma cumulării punctajelor acordate de Juriu şi în urma Televotului.
În caz de balotaj, câştigătorul va fi acela care a obţinut de cele mai multe ori 12 puncte din partea Juriului. Dacă situaţia de egalitate se menţine, se vor lua în considerare cele mai multe note de 10, respectiv 8 s.a.m.d. Pentru a asigura corectitudinea procesului de jurizare la selecţia finală, SRTv
va apela la serviciile unui notar public.

Câştigător Eurovision 2014 România. Pe 21 februarie 2014, cei 12 finalişti ai Selecţiei Naţionale 2014 şi-au tras la sorţi numărul de ordine al intrării în concurs. Lui Vizi Imre i-a revenit ultimul bilet rămas, deoarece nu a putut fi prezent la tragerea la sorţi, fiind plecat pentru câteva zile din România. Deasemenea, acesta nu a delegat o altă persoană pentru extragere. Renee Santana a lipsit din acelaşi motiv ca şi Vizi. Poziţia piesei în concurs a fost însă trasă la sorţi de Mihai Alexandru, compozitorul melodiei cu care Renee va concura în finală împreună cu Mike Diamondz.

Citeşte şi Scandal la EUROVISION. Un artist CONTESTĂ decizia juriului şi acuză existenţa unor PILE în TVR

EUROVISION ROMANIA: Cîştigători de-a lungul timpului

Câştigător Eurovision 2014 România. „Un fenomen care s-a născut în 1956 şi a crescut pentru a deveni cea mai mare competiţie muzicală din lume” – aşa este descris Eurovisionul, în câteva cuvinte, pe site-ul oficial al concursului.

România a participat, de-a lungul timpului (sub umbrela TVR), la acest concurs cu piese în engleză, română, italiană, limbi inventate, spirit balcanic, show-uri eclectice sau operă pop cu unul dintre cei mai celebri contratenori (Cezar Ouatu, în 2013).

Citeşte şi: Câştigător Eurovision 2014 România. Află cum se alege finalistul şi cum poţi vota artistul preferat

În 1994, liderul trupei Holograf, Dan Bittman, a dus la Eurovisionul de la Dublin piesa ‘Dincolo de nori’. Patru ani mai târziu, la Birmingham, România a fost reprezentată de Mălina Olinescu. Artista a cântat atunci piesa ‘Eu vreau’, care s-a clasat pe locul cu numărul 22.

În 2000, cei de la Taxi au cântat la Stockholm o piesă în engleză – ‘The Moon’. Peste doi ani, România a fost reprezentată, la Talinn, de cuplul Monica Anghel-Marcel Pavel, care au cântat ‘Tell me Why’. Cei doi au înregistrat cel mai bun rezultat de până atunci, locul 9.

Nicola a adus, în 2003, un loc 10 pentru România, cu piesa ‘Don’t Break My Heart’ la Eurovisionul ce a avut loc la Riga. Un an mai târziu, România a fost reprezentată de Sanda Ladoşi cu ‘I Admit’, la Istanbul.

EUROVISION 2014: Finala se anunţă cu scântei şi multe scandaluri. LIVE TVR EUROVISION ROMANIA

În 2005, la Kiev, România a urcat pe treapta a treia a podiumului, cu piesa ‘Let Me Try’ interpretată de Luminiţa Anghel şi Sistem.

Anul următor Mihai Trăistariu a adus la Eurovision probabil cel mai obsesiv refren din paleta pieselor româneşti din concurs – ‘Tornero’. La finala ce a avut loc la Atena, Trăistariu s-a clasat pe locul al patrulea.

În 2007, la finala din Helsinki, Todomondo s-au clasat cu ‘Liubi, Liubi, I Love You’ pe locul cu numărul 13. Un an mai târziu, la belgrad, Nico şi Vlad s-au clasat pe poziţia 20, cu ‘Pe-o margine de lume’.

În 2009, la Moscova, România a fost reprezentată de Elena, cu ‘Balkan Girls’. În 2010, la Oslo, Paula Seling şi Ovi au adus, cu ‘Playing with Fire’, cel mai bun rezultat al României – un nou loc trei. În 2011, la Düsseldorf, România a fost reprezentată de Hotel FM cu ‘Change’. În urmă cu doi ani, la finala Eurovision de la Baku, România a fost reprezentată de Mandinga, cu ‘Zaleilah’.

Anul trecut, la Malmö, România a fost reprezentată de Cezar Ouatu, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni contratenori la nivel internaţional. De data aceasta, Cezar a ales să se lanseze într-o aventură opera-pop cu ‘It’s My Life’, piesă care s-a clasat, în final pe locul al 13-lea.

Citeşte şi EUROVISION 2014: Ascultă piesele calificate în finala selecţiei naţionale şi VOTEAZĂ favorita