EUROVISION 2014: Semn rău? Paula Seling a spart din greşeală trofeul Eurovision

EUROVISION 2014: Paula Seling a spart din greșeală trofeul Selecției Naționale Eurovision, dar cei aflați în apropierea artistei au exclamat: "E semn de noroc!"

02 mart. 2014, 08:33
EUROVISION 2014: Semn rău? Paula Seling a spart din greşeală trofeul Eurovision

EUROVISION 2014: Paula Seling și Ovi au devenit, sâmbătă seară, artiștii care vor reprezenta România la Eurovision 2014, cu piesa „Miracle”. După anunțarea câștigătorului și după ce au mai cântat încă o dată piesa câștigătoare, Paula și Ovi s-au fotografiat cu admiratorii minute în șir. Din greșeală, artista a scăpat trofeul din mână iar obiectul din sticlă s-a spart. Momentul a fost întâmpinat cu aplauze de către cei din jurul acesteia „E semn de noroc!” au spus aceștia.

Trofeul a fost realizat de Alexandra Ghilduș. Cei doi nu sunt la prima lor participare la Eurovision. Aceștia au ocupat locul al treilea, în 2010, la acest concurs internațional, cu piesa „Playing with Fire”.

Aceștia vor reprezenta România la Eurovision 2014, la Copenhaga. România este inclusă în cea de-a doua semifinală a Eurovision 2014, pe 8 mai.

Și acesta nu a fost singurul incident de la Selecția Națională Eurovision. Compozitoarea Alexandra Cepraga, membră a juriului, a căzut de pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” la momentul de prezentare a juriului.

Aceasta a fost ajutată să se ridice de cei din apropierea ei și nu a avut nevoie de îngrijiri speciale. Alexandra Cepraga a făcut parte din juriul de specialitate alături de muzicieni precum Nico, Nancy Brandes și Mădălin Voicu.

PAULA SELING şi OVI sunt câştigători Eurovision România 2014. Pe lângă melodia „Miracle” şi coregrafie, Ovi şi Paula Seling au mizat şi pe un panou uriaş, pe care apar în mărime naturală. 

Piesa „Miracle”, interpretată de Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), a fost compusă de Ovidiu Cernăuţeanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

România va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 mai, la Copenhaga, în Danemarca. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai şi va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

Melodia „Miracle”, care va reprezenta România la Eurovision, a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%). 

Juriul selecţiei naţionale a Eurovision a fost format din: Mădălin Voicu (preşedintele juriului), Alexandra Cepraga, Nico, Nancy Brandes şi Bobby Stoica.

Mădălin Voicu a anunţat pe scena de la Braşov direct melodia câştigătoare a selecţiei naţionale, respectiv „Miracle”, interpretată de Paula Seling şi Ovi.

În urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Mirela Vaida Boureanu (12 puncte), Paula Seling şi Ovi (10 puncte) şi Anca Florescu (8 puncte).

Paula Seling a avut o reacție pe Facebook și închide gura zvonurilor care dădeau deja drept câștigătoarea piesa „Miracle” la finala selecției naționale, în urma unor aranjamente. Artista demontează bârfele cârcotașilor. Află ce spune legat de acest scandal. 

„Pentru că deja a devenit tradiție, văd că și anul acesta au început să apară articole care urmaresc să creeze scandaluri pe marginea Eurovisionului… vreau sa fac urmatoarele precizări:

1. Referitor la faptul că: citez „se aud voci care susțin că piesa ar fi deja aleasă”, prin care se insinuează că noi am fi deja câștigători:

Aceste zvonuri sunt aberante și dezamăgitoare.
Eu și cu Ovi nu am face niciodată așa ceva pentru că amândoi considerăm că ne-am face un deserviciu. Ar fi o greșeală să reprezinte România o piesă care nu merită, care n-a fost în stare să câștige, pe drept, selecția națională. Noi doi nu ne permitem ca, după experiența din 2010, să riscăm o poziție proastă, iar dacă nu suntem în stare să convingem publicul Român să ne voteze, înseamnă că nu trebuie să mergem noi.
Întotdeauna am crezut că Dumnezeu știe ce e mai vine pentru tine.
Noi tot ce putem face este să ne pregătim cât mai bine.
Faptul că MIRACLE este preferată de mulți dintre fanii Eurovision, nu face decât să ne bucure și sperăm că le vom confirmă așteptările pe 1 Martie.

2. Citez: „Ovi și cu mine am venit cu o armată de oameni după noi … aveau cartonașe promoționale și le-au împărțit tuturor”

În primul rând Ovi era în Norvegia și nu a putut să vină. În al doilea rând, am venit însoțită doar de Radu, soțul meu. În al treilea rând, la fața locului erau prezenți fanii Eurovision.

Referitor la materialele promoționale, este vorba de flyerele pe care le-am prezentat la eveniment. Acestea sunt pentru autografe, le ofer la toate concertele, de ceva ani, Paul Nancă a fost prima oară cu ideea, cu mulți ani în urmă.
Anul acesta ne-am gândit să le oferim grupului de fani „TeamMiracle” care au anunțat că vor fi prezenți la eveniment, câte o poza pe care au remarcat-o pe Facebook www.facebook.com/paulaseling și pe care și-au dorit-o. Am stat, eu cu Radu, soțul meu, să le printăm și să le decupăm, cu o seară înainte. Nu cred că am împiedicat pe nimeni să-și facă materiale promoționale. Este absurd.

3. Țin să menționez că Televiziunea Română a fost atentă cu fiecare participant la evenimentul respectiv.
Păcat de lipsa de fairplay pe care o dovedesc cei care lansează acest fel de zvonuri”, scrie Paula Seling pe Facebook. 

Paula Seling şi Ovi vor reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Copenhaga (Danemarca), cu piesa „Miracle”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov, şi a fost difuzată în direct la TVR.

EUROVISION 2014: România va participa în partea a doua a celei de-a doua semifinale la Eurovision Song Contest 2014, care se va desfăşura la Copenhaga, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

EUROVISION 2014: Împărţirea ţărilor participante pe semifinale este următoarea: Semifinala 1 – prima parte: Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaidjan, Armenia şi Estonia; Semifinala 1 – partea a doua: Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San Marino, Portugalia, Ucraina şi Olanda; Semifinala 2 – prima parte: Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta; Semifinala 2 – partea a doua: Macedonia, Finlanda, Irlanda, România, Slovenia, Belarus, Grecia şi Elveţia.

Dintre ţările calificate direct în finală (ţara gazdă – Danemarca, respectiv Italia, Franţa, Spania, Germania, Marea Britanie), în prima semifinală vor vota Spania, Franţa şi Danemarca, iar în cea de-a doua semifinală, Germania, Italia şi Marea Britanie. 

EUROVISION 2014, finala va fi pe 10 mai

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danamarca), pe 6, 8 şi 10 mai.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa „It’s My Life” (muzică şi versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.