EUROVISION 2015: Sistem anti-huiduieli, gândit de organizatori, pentru cântăreţa din Rusia

EUROVISION 2015. Organizatorii concursului Eurovision au anunțat joi în cotidianul Moscow Times că s-au gândit la un sistem anti-huiduieli pentru protejarea prestației cântăreței din Rusia, Polina Gagarina. La precedenta ediție a competiției, surorile gemene Tolmașevi au fost copios fluierate, protestele publicului vizând acțiunile ruse în Ucraina, precum și politica rusă în domeniul drepturilor homosexualilor, relatează 7sur7.be.

22 mai 2015, 12:27
EUROVISION 2015: Sistem anti-huiduieli, gândit de organizatori, pentru cântăreţa din Rusia

EUROVISION 2015. ‘Situația a fost extrem de stânjenitoare anul trecut și ea nu reflectă spiritul concursului’, a apreciat Jarmo Siim, coordonator comunicare al Eurovision, potrivit Agerpres.

‘Trebuie să construim punți de legătură, acesta este sloganul Eurovisionului’, a adăugat el. Prin urmare, a fost instalat un sistem care poate reduce sunetul la public în cazul unor fluierături, a spus Siim, precizând că acesta cuprinde mai multe mijloace de coborâre a nivelului sonor al publicului. ‘Nu ar trebui să avem nevoie’ de ele, a afirmat el, ținând seama că prestația Rusiei nu a fost huiduită în semifinală.

Rusia va fi reprezentată în finala de sâmbătă seară de la Viena de cântăreața Polina Gagarina, care a declanșat de altfel o polemică în țara ei după ce a pozat alături de câștigătoarea ediției precedente, Conchita Wurst. Pe contul Instagram al solistei ruse au apărut o mulțime de comentarii homofobe.

Citeşte şi EUROVISION 2015: Patriarhul Rusiei, Kirill, speră într-un INSUCCES al ţării sale. Este dezgustat de concurs