EUROVISION 2015. TVR riscă să piardă transmiterea Eurovisionului din acest an

Eurovision 2015. După ce a pierdut Campionatul European de fotbal, TVR ar putea să piarda şi transmiterea Eurovision. Televiziunea naţională riscă să fie exclusă din mai marea asociaţie a televiziunilor publice din Europa şi ar putea să piardă dreptul de a difuza şi alte evenimente importante.

31 mart. 2015, 10:22
EUROVISION 2015. TVR riscă să piardă transmiterea Eurovisionului din acest an

Eurovision 2015. Mesajul trupei Voltaj se va face auzit în toată Europa, mai puţin însă în România. Şi asta pentru că Eurovision 2015 ar putea să nu mai fie transmis de TVR. Finala Eurovision 2015 va avea loc la data de 23 mai, la Viena.

„Suntem în pericol să fim excluşi din EBU la următoarea şedinţă a adunării generale. Suntem în pericol să nu transmitem probabil nici Eurovisionul”, a declarat Dragoş Bocanaciu, lider sindical TVR.

Problemele însă nu se opresc aici, TVR ar putea pierde şi dreptul de a difuza alte evenimente importante, ca meciul Irlanda de Nord – Romania sau Campionatul European de gimnastica.

„Daca stai să te uiţi pe toate hârtiile pe care ni le-au trimis ei în ultima perioadă, spune clar că intrăm în nivelul doi de sancţiuni, iar nivelul doi de sancţiuni presupune că vom mai avea doar ştirile”, a mai spus Bocanaciu.

TVR a pierdut şi dreptul de a trasmite Campionatul European din 2016. Ar fi avut nevoie de o scrisoare de garanţie bancară în valoare de 4,5 milioane de euro. N-a făcut însă rost de bani.

Citeşpte şi: TVR lămureşte problema drepturilor tv pentru EURO 2016. Unde vedem meciurile naţionalei României

Televiziunea Română se laudă însă cu un interviu cu manelistul Florin Salam.

Citeşte şi Stelian Tănase, REACŢIE-ŞOC după ce TVR a pierdut drepturile TV pentru EURO 2016 VIDEO

EUROVISION 2015Producătorii concursului Eurovision 2015 au stabilit ordinea de intrare a pieselor în competiţie. Astfel, România va cânta pe poziţia a 15-a, în prima semifinală. Iată cum arată ordinea de intrare în concurs a pieselor participante, pe cele două Semifinale:

Prima Semifinală: 1. Moldova 2. Armenia 3. Belgia 4. Olanda 5. Finlanda 6. Grecia 7. Estonia 8. FYR Macedonia 9. Serbia 10. Ungaria 11. Belarus 12. Rusia 13. Danemarca 14. Albania 15. România 16. Georgia

A doua Semifinală: 1. Lituania 2. Irlanda 3. San Marino 4. Muntenegru 5. Malta 6. Norvegia 7. Portuglia 8. Cehia 9. Israel 10. Letonia 11. Azerbaijan 12. Islanda 13. Suedia 14. Elveţia 15. Cipru 16. Solvenia 16. Polonia

EUROVISION 2015: În cadrul celor două semifinale, vor putea vota ţările participante în seara respectivă, iar ţările finaliste după cum urmează:

În prima Semifinală: Spania, Austria (ţara gazdă), Franţa, Australia (ţara nou intrată în concurs)

În a doua Semifinală: Germania, Italia, Marea Britanie, AustraliaÎn cadrul întâlnirii şefilor de delegaţii, s-a tras la sorţi poziţia ţării gazdă, Austria. Aceasta va ocupa locul 14 în ordinea intrării din Finală.

EUROVISION 2015Trupa Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, de la Viena (Austria), cu piesa „De la capăt”, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision, care s-a desfăşurat duminică seară, la Sala Polivalentă din Craiova, şi a fost difuzată în direct la TVR.

Trupa Voltaj a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%). Astfel, trupa Voltaj a obţinut 4.707 voturi din partea publicului, care s-au transformat în 12 puncte, cărora li s-au adăugat cele 12 puncte din partea juriului.

Pe poziţia a doua, în urma voturilor, s-a situat Luminiţa Anghel („A Million Stars”), cu 18 puncte, iar, pe poziţia a treia, Ovidiu Anton („Still Alive”), cu 15 puncte.