EUROVISION 2018. Finala selecţiei naţionale va fi organizată în Sala Polivalentă din Capitală

Finala selecţiei naţionale pentru Eurovision Song Contest 2018 va fi organizată în Sala Polivalentă din Bucureşti, a anunţat, vineri, Doina Gradea, directorul general interimar al Televiziunii Române.

19 ian. 2018, 15:42
EUROVISION 2018. Finala selecţiei naţionale va fi organizată în Sala Polivalentă din Capitală

„În premieră, Eurovision România va avea cinci semifinale, pe care le dedicăm sărbătoririi Centenarului. Am fi vrut să organizăm selecţia naţională în 100 de locaţii, pentru a duce evenimentul în cât mai multe oraşe, dar calendarul concursului nu ne-ar fi permis”, a declarat Doina Gradea la o conferinţă de presă care a avut loc la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani.

„În premieră, vă anunţ că Marea Finală va fi organizată la Bucureşti, în Sala Polivalentă, pe 25 februarie”, a dezvăluit directorul general interimar al TVR.

Regizorul primei semifinale Eurovision România, care va avea loc duminică, Cezar Ghioca, a declarat că realizarea spectacolului la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” este „o mare şansă”. „Teatrul din Focşani este o bijuterie arhitectonică. Decorul superb va aduce plus valoare show-ului”, a spus el.

Prima semifinală Eurovision România, care va avea loc duminică la Focşani, precum şi celelalte show-uri ale selecţiei naţionale, vor fi transmise în direct, pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova şi pe TVR+, de la ora 21.00.

Următoarele semifinale vor fi la Timişoara, în 28 ianuarie, Craiova, în 4 februarie, Turda, în 11 februarie şi Sighişora, în 18 februarie.

Cu o zi înaintea spectacolelor, în fiecare sâmbătă, TVR 1 va transmite, de la ora 22.00, „Culise Eurovision 2018″, o serie de emisiuni live despre ultimele pregătiri, impresii, imagini de la repetiţii şi de la conferinţele de presă premergătoare evenimentelor.

În acest an, selecţia naţională se desfăşoară sub sloganul „Eurovision uneşte România!”.

Ediţia 2018 a Eurovision România a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele competiţiei. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală, în care juriul va alege câte trei finalişti. În finală, publicul va fi singurul care va alege reprezentantul României pentru scena din Lisabona, dintre cele 15 piese rămase în concurs.

Juriul selecţiei naţionale este format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă, cinci artişti legaţi prin experienţa participării la Eurovision.

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie.

Eurovision Song Contest 2018 va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

Citeşte şi EUROVISION 2018. Momente ruşinoase la selecţia naţională. Cum s-a făcut de râs un concurent VIDEO