Evacuare cu scandal la Braşov, din cauza unui credit neplătit la bancă

Din cauza unui credit neplătit la bancă, proprietarul unei case au fost evacuat. Chiar dacă acţiunea era îndreptată doar impotriva acestuia, pe drumuri a rămas şi un bărbat care care a luat imobilul în comodat până în 2025.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 07:59
Evacuare cu scandal la Braşov, din cauza unui credit neplătit la bancă

Atât foştii proprietari cât şi cel care deţine contractul de comodat spun că evacuarea este una abuzivă. Bărbatul care luase în comodat nu ştia că locuinţa era ipotecată.

„Am cerut justitiei sa ni se acorde dreptul si un nou termen sa ne judecam. Astazi s-a cerut amanare pana in data de 24. Am făcut cerere de recurs si sunt toate aprobate”, a declarat fosta proprietară a locuinţei, Mariana Manta.

„Banca a incercat sa preia posesia dar executorul are obligativitatea sa constate ca in acest imobil mai există o persoana, să încheie Proces verbal si apoi sa procedeze la evacuare”, a declarat la rândul său avocatul care îl reprezintă pe comodatorul Fracu Albert. 

Fără nicio vină, comodatorul s-a trezit în stradă. „In posesia contractului de comodat am intrat in baza investitiilor pe care le-am facut in decursul anilor 2005 – 2006. Investitii de vreo 3 miliarde. 2, 7, mai exact prin care am efectuat lucrari de constructii la data respectiva in acest imobil. Am incheiat acest contract de comodat pe durata a 20 de ani”, spune bărbatul, care adaugă că a aflat abia cu două luni în urmă că locuinţa fusese ipotecată.