EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. SUBIECTE GRELE la SIMULAREA la MATEMATICĂ. Notele, pe 7 martie

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 MATEMATICĂ. Elevii de clasa a VIII-a au susţinut miercuri simularea examenului de Evaluare Națională la matematică. Subiectele au fost afişate la sediile instituţiilor de învăţământ unde s-au desfăşurat testările.

19 feb. 2014, 09:35

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 matematică. Participarea la testare este obligatorie, notele nu vor fi trecute în catalog, dar nici nu vor putea fi contestate. Rezultatele obţinute vor fi folosite pentru verificarea stadiului de acumulare a cunoştinţelor pentru elevii care, în iunie, vor susţine examenele propriu-zise şi care contează în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu. Joi, 20 februarie, vor avea loc simulările la disciplina limba maternă.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut miercuri simularea examenului de Evaluare Națională la matematică.

    

Lucrările vor fi corectate în centre de evaluare, iar rezultatele finale vor fi afișate în 7 martie.

CITEŞTE ŞI: Broşura „ADMITEREA 2014”, distribuită în şcoli până pe 7 mai

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Modele de subiecte la limba şi literatura română şi matematică:

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba şi literatura română

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. La matematică, din conținuturile pentru simulare au fost exceptate următoarele teme:

– din capitolul Calcul algebric (rapoarte de numere reale reprezentate prin litere; simplificare; operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg);

– capitolul Funcţii: inecuaţii şi sisteme de ecuaţii; rezolvarea în RxR a unor sisteme de ecuaţii, probleme cu caracter aplicativ care se rezolvă cu ajutorul sistemelor de ecuaţii

– din capitolul Punctul, dreapta, planul, semiplanul, semidreapta, segmentul de dreaptă, unghiul: calculul unor distanţe în interiorul corpurilor studiate

– din capitolul Corpuri geometrice – paralelipipedul dreptunghic, cubul; prisma dreaptă cu baza triunghi echilateral, pătrat sau dreptunghi; piramida triunghiulară regulată, tetraedrul regulat, piramida patrulateră regulată: desfăşurări; aria laterală, aria totală, volumul.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unitati de învăţământ în care s-au desfăşurat simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Proba de matematică a examenului propriu-zis de Evaluare Naţională va avea loc în data de 25 iunie. Examenul va fi supravegheat video și anul acesta, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Prezenţa la simularea probei de limba română de la evaluarea naţională a fost marţi de 95,63 la sută în Capitală, cea mai mare fiind înregistrată în Sectorul 3 unde 98,48 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a au participat la test, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Testul s-a desfăşurat în intervalul 9.00 – 11.00, timp în care elevii au avut de rezolvat subiecte de nivel mediu, după cum anunţase în prealabil ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

DESCARCĂ SUBIECTE aici

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Calculează-ţi nota la română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a a început marţi cu proba scrisă la limba şi literatura română, urmată miercuri de simularea la matematică, iar joi de cea la limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Potrivit calendarului simulărilor aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, rezultatele vor fi afişate în data de 7 martie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elevii de clasa a VIII-a au intrat în febra examenelor. Marţi, ei au participat la simularea la Limba română, unde au avut de rezolvat două subiecte.

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la Limba română

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Calculează-ţi nota la română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Subiectele la SIMULAREA de la MATEMATICĂ

 „Proba de marţi s-a desfăşurat normal. La simularea examenului au fost înscrişi 12.070 de elevi, prezenţa efectivă la proba de limba şi literatura română fiind la nivelul Capitalei de 95,63 la sută„, a spus purtătorul de cuvânt al ISMB Marian Banu.

El a mai spus că cea mai bună prezenţă a fost înregistrată în Sectorul 3, unde 98,48 la sută dintre elevii din clasele a VIII-a au fost prezenţi la test. A urmat Sectorul 6 cu 97,68 la sută, apoi Sectorul 4 cu 96,26 la sută, Sectorul 5 – 94,95 la sută, Sectorul 1 – 92,32 la sută şi Sectorul 2 – 94,03 la sută, a mai spus purtătorul de cuvânt.

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Potrivit calendarului privind organizarea şi desfăşurarea simulării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, urmează proba de matematică în 19 februarie şi cea de limba şi literatura maternă în 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afişate în 7 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la sută.

CALENDAR SIMULĂRI EVALUARE NAŢIONALĂ 2014

18 februarie – Simulare – Limba si literatura romana – proba scrisa

19 februarie – Simulare – Matematica – proba scrisa

20 februarie – Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa

7 martie – Afișarea rezultatelor

CALENDAR EVALUARE NAŢIONALĂ 2014

13 iunie –  Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

16 – 18 iunie – Înscrierea la Evaluarea Naţională

23 iunie – Limba şi literatura română – probă scrisă

24 iunie – Limba şi literatura maternă – probă scrisă

25 iunie – Matematica – probă scris

27 iunie – Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie –  Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)

28 iunie – 30 iunie Rezolvarea contestaţiilor

1 iulie – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii