EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Elevii de clasa a IV-a au început examenele. VEZI CALENDARUL testărilor

Evaluarea Naţională 2015. Evaluarea elevilor de clasa a IV-a a început, marţi, 26 mai, cu proba la Limba Română. Miercuri este programată evaluarea la Matematică, iar joi, cea la Limba maternă. Rezultatele la Evaluarea Naţională 2015 nu vor fi trecute în catalog. Modelele de subiecte au fost publicate pe EDU.RO.

25 mai 2015, 15:31
EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Elevii de clasa a IV-a au început examenele. VEZI CALENDARUL testărilor

Evaluarea Naţională 2015. Elevii de clasa a IV-a vor fi testaţi săptămâna aceasta la limba română, matematică şi limba maternă. Evaluarea competențelor la finalul clasei a IV-a a început pe 26 mai cu proba la limba română şi va fi urmată pe 27 mai de proba la matematică, potrivit Ministerului Educaţiei. Elevii au la dispoziţie 60 de minute pentru a rezolva subiectele.

VEZI AICI Modele de subiecte la Limba Română, clasa a IV-a

VEZI AICI Modele de subiecte la Limba Română, clasa a IV-a

VEZI AICI Modele de subiecte la Matematică, clasa a IV-a

VEZI AICI Modele de subiecte la Matematică, clasa a IV-a

CALENDARUL Evaluării Naţionale 2015 pentru clasa a IV-a:

  • 26 mai 2015: Limba română
  • 27 mai 2015: Matematică
  • 28 mai 2015: Limba maternă

Evaluarea Naţională 2015. Ultima evaluare a competențelor, cea la clasa a VI-a, va începe în 2 iunie cu proba de limbă și comunicare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii.

Citeşte şi: EVALUARE NATIONALA 2015 clasa a II-a: Ce trebuie să ştie părinţii, elevii şi învăţătorii

Evaluarea Naţională 2015. Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu, să aibă un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Testele elaborate pentru clasa a IV-a vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română și evaluarea competențelor de matematică. Potrivit metodologiei, testele elaborate pentru clasa a VI-a vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Limbă și comunicare” și din aria curriculară „Matematică și științe ale naturii”.

Evaluarea Naţională 2015. Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 60 de minute pentru fiecare test la clasa a IV-a și tot câte 60 de minute pentru fiecare test de la clasa a VI-a.

Evaluările se vor desfășura în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei unități de învățământ.

Testele vor fi evaluate în școală de cadrele didactice din respectiva unitate de învățământ. Fiecare test va fi evaluat de două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/ profesorul pentru învățământul primar de la clasă.

Evaluarea Naţională 2015. Rezultatele individuale obținute nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei, precizează metodologia.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Au început ÎNSCRIERILE la BAC 2015. Vezi CALENDAR BAC