EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Modele de subiecte la limbă română – limbă străină şi la matematică – ştiinţe ale naturii, pentru clasa a VI-a

Modele de teste transdisciplinare pentru evaluarea de la clasa a VI-a au fost publicate de Ministerul Educației. Elevii vor susține două evaluări transdisciplinare, în care le vor fi verificate cunoștințele de limbă română/ limbă străină, matematică/științe. Modelele publicate acum de minister pentru evaluarea care se va desfășura pe 22 și 23 mai sunt subiectele propriu-zise din 2014.

03 dec. 2018, 15:10
EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Modele de subiecte la limbă română – limbă străină şi la matematică – ştiinţe ale naturii, pentru clasa a VI-a

Vezi aici MODELELE DE SUBIECTE la Evaluarea Națională, clasa a VI-a, 2019

La finalul clasei a VI-a, toate școlile, în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educației Naționale, organizează și realizează evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă și comunicare, matematică și științe. Proba de limbă și comunicare va cuprinde limba română și limba modernă I, iar pentru elevii din clasele cu predare în limbile minorităților naționale, și limba maternă.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Modelele de subiecte pentru clasa a IV-a, publicate pe Ministerul Educaţiei

Rezultatele evaluărilor sunt utilizate pentru elaborarea planurilor individualizate de învățare ale elevilor și pentru preorientarea școlară către un anumit tip de liceu. Rezultatele evaluării și planurile individualizate de învățare se comunică părinților elevilor și sunt trecute în portofoliul educațional al elevului.

Calendar Evaluarea Națională clasa a VI-a 2019

22 mai 2019: Limba și comunicare
23 mai 2019: Matematică și Științe ale Naturii

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către învățător, care trebuie să îi spună acestuia și cum anume să lucreze pe timpul vacanței de vară cu cel mic, pentru a acoperi eventualele lacune.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019 EDU.RO. Modele de subiecte pentru clasa a II-a

Scopul evaluării de la clasa a VI-a este de a vedea în ce măsură copiii și-au însușit informațiile prevăzute în programa școlară, dar și de a le da o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale care le-ar fi cele mai potrivite.