Evită să faci aceste greşeli când este frig

Știi foarte bine că trecerea la vremea rece este greu de suportat pentru corp, mai ales că această schimbare de temperatură este asociată cu neplăcerile gripei pe fondul unei imunități scăzute.

05 dec. 2017, 06:51
Evită să faci aceste greşeli când este frig

De sănătatea ta etrbuie să ai grijă pe tot parcursul anului dar mai ales acum cînd vremea este atât de capricioasă, astfel că anumite obiceiuri îți pot face mai mult rau decât bine. Și cel mai bun exemplu este administrarea de picături nazale pentru a putea respira mai bine. Acest obicei ar trebui înlăturat din tabieturile tale, deoarece una dintre reacțiile de apărare a organismului este îngustarea căilor nazale pentru a împiedica pătrunderea atât a microbilor cât și a aerului rece.

Picăturile vor contribui la dilatarea lor și astfel vei fi mai predispus la apariția răcelilor.

Nu respira pe gură

Tocmai în astfel de momente când respirația pe nas este mai dificitară, respiratul pe gură mai ales când ești afară nu este tocmai o soluție sănătoasă.

În felul acesta vei inhala o cantitate mult mai mare de aer rece. Și asta deoarece aerul ce pătrunde în organism prin intermediul căilor nazale, datorită vascularizației bogate a mucoasei nazale ajută la încălzirea lui înainte de a trece mai departe.

Renunță la a-ți acoperi gura cu fular

La mare căutare în perioada aceasta sunt fularele sau eșarfele, se așează bine la orice ținută dar îți pot pune sănătaea în pericol și asta deoarece vaporii de aer cald pe care îi expiri imediat cum au ajuns pe eșarfă se vor răci. Având în vedere că este foarte aproape atât de nas cât și de gură va favoriza răcirea aerului pe care tu îl vei inspira ulterior.

Evită pe cât posibil să îți lezezi sănătatea prin intermediul acestor obiceiuri.

Evită să te grăbești sau să alergi

Dacă ai ieșit afară și nu ești îmbracat adecvat, cea mai mare greșeală pe care o poți face este să alergi în ideea că nu vei îngheța.

Orice plimbare indiferent de durata sa prin frig va contribui la apariția unei răceli.

Evită de asemenea să ieși transpirat afara chiar dacă ești îmbrăcat gros.

Să porți haine foarte mulate iar nu este o soluție sănătoasă, aceastea nu îți vor ține de cald ci dimpotrivă vor contribui la restricționarea circulației sangvine pe alocuri.

Cea mai bună variantă este să folosești haine mai largi care să permită izolarea corpului de temperaturile extreme. Acest lucru este posibil tocmai datorită straturilor de aer care se formează între hainele mai largi și corp.

Alimentează-te și hidratează-te corect

Evită pe cât posibil să ieși din casă nemâncat, corpul tău are nevoie de energie pentru a produce căldură și cea mai bună sursă de energie este alimentația.

Dacă nu ai timp pentru micul dejun asigură-te că ai parte măcar de o mini gustare înainte de a ieși în frig.

În plus ar fi indicat să renunți la băuturile fierbinți sau calde dacă ai de făcut drumuri. Ele sunt ideale atunci când este frig și stai în casă deoarece ajută la îmbunătățirea circulației sangvine și totodată combat răcelile însă atunci când le bei cu 30 de minute înainte de a iesi afară, când dai de temperatură scăzută o să pierzi o amre parte din căldura corporală și asta într-un timp foarte scurt, aspect destul de negativ pentru corpul și sănătatea ta.

Cel mai bine ar fi să te hidratezi cu lichide la temperatura camerei și să ai o alimentație bogata în vitamine și minerale de calitate.

Protejează-ți fața

Pielea este clar cea mai afectată de expunerile la temperaturile scăzute, iar cea mai mare greșeală pe care și tu o faci uneori este să îți aplici cremă pe față exact înainte de a ieși din casă. În felula cesta pielea devine mai sensibilă iar frigul va pătrunde mult mai ușor în ea și va contribui la uscarea iei.

Dacă știi că trebuie să ieși din casă înceracă să îți aplici crema cu 2 ore înainte, în felul acesta o vei proteja.

Află ce greșeli faci atunci când bei apă AICI