Examen auto 2019. Cum obţii permisul auto în acest an şi ce trebuie să ştii

Examen auto 2019. Cum obții permisul auto în acest an și ce trebuie să știi. Reguli și ce documente trebuie sa conțină dosarul pentru înscrierea la examenul auto.

14 ian. 2019, 10:30
Examen auto 2019. Cum obţii permisul auto în acest an şi ce trebuie să ştii

Examen auto 2019. Conform Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), cei care doresc să obțină permisul auto în 2019 trebuie să țină cont de anumite reguli.

Examen auto 2019. Regulile se adresează tuturor celor care au împlinit vârsta de 18 ani și optează pentru un permis auto de categoria B (masa totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg) și BE (masa totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg). Pentru categoria B1 (cvadricicluri ale căror masă proprie nu depășește 400 kg) este de 16 ani.

Citeşte şi Preschimbare permis de conducere. Toate actele necesare şi procedura completă

Examen auto 2019. Cum obții permisul de conducere în 2019. Reguli

Pentru a obține permisul auto, trebuie să susții două probe: una teoretică și una practică.

Dosarul unui candidat trebuie să conțină următoarele documente, conform site-ului drpciv.ro.

– cerere tip

-fișă de școlarizare, care este valabilă un an de zile de la data absolvirii cursurilor, emisă de școala de conducători auto, în cadrul căreia au fost aboslvite cursurile teoretice și practice și în care se consemnează avizul medical

– cazierul judiciar, în termen de valabilitate, și, după caz, copia hotărârii judecătorești de condamnare, rămasă definitivă, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii cu executare sau la pedeaspsa amenzii, copia biletului de liberare sau a documentului care atestă executare pedepsei amenzii.

– chitanța de plată a contravalorii permisului de conducere, în valoare de 68 de lei. Aceasta poate fi achitată numerar la ghișeu, odată cu depunerea documentelor.

Prima probă pentru obținerea permisului auto este cea teoretică.

Examen auto 2019. Reguli pentru a obține permisul auto

Doritorii de permis auto mai trebuie să aibă în vedere că aceștia trebuie să fie apți din punct de vedere medical și psihlogic, să facă dovada pregătirii pentru examen, precum și dovada că au domiciul pe raza serviciului public de permise auto de conducere.

De asemenea, persoanele care vor permis auto, nu trebuie să fi fost condamnate în baza unor hotărâri judecătorești definitive pentru infracțiuni care au legătură cu circulația pe drumurile publice, vătămarea corporală sau uciderea în urma nerespectării unor reguli de circulație.