EXAMEN AUTO: Evitaţi acest judeţ dacă vreţi să luaţi PERMIS DE CONDUCERE

EXAMEN AUTO: Judeţul Harghita continuă să ocupe ultimul loc pe ţară la promovarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere, procentul fiind în scădere faţă de anul precedent, informează Agerpres.

19 ian. 2015, 13:42
EXAMEN AUTO: Evitaţi acest judeţ dacă vreţi să luaţi PERMIS DE CONDUCERE

EXAMEN AUTO: Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat, pentru Agerpres, că pe parcursul anului trecut la serviciul specializat au fost acceptate 14.604 dosare examinare ale persoanelor care solicitau prezentarea la examen în vederea obţinerii permisului de conducere, dintre care doar 21,12% au reuşit să promoveze.

Procentul de promovabilitate a scăzut faţă de 2013, când 22,77% dintre candidaţi reuşiseră să obţină permisul de conducere.

Potrivit sursei citate, cauzele care generează un astfel de fenomen sunt legate de nivelul slab de pregătire asigurat de unele şcoli de şoferi, dar şi pregătirea individuală precară a candidaţilor.

„Cauzele trebuie căutate în nivelul precar de pregătire asigurat de unele şcoli de şoferi, dar şi în pregătirea individuală teoretică a candidaţilor, care este inexistentă în unele cazuri, existând situaţii când aceştia nici măcar nu cunosc legislaţia de bază. De asemenea, mulţi candidaţi, deşi se înscriu să urmeze cursuri la şcolile de şoferi, sunt dezinteresaţi şi se prezintă la exemene total nepregătiţi”, a spus Adrian Pănescu, citat de Agerpres.

Şeful de cabinet al prefectului Harghita a atras atenţia eventualilor candidaţi că nu este suficient doar să completeze chestionarele postate pe unele site-uri nespecializate, ci se impune cunoaşterea temeinică a legislaţiei înainte de a se prezenta la proba teoretică.

Datele statistice mai arată că în Harghita sunt 118.599 de posesori de permis de conducere, ceea ce înseamnă aproximativ 36% din populaţia judeţului. De asemenea, la sfârşitul anului trecut, parcul auto al judeţuului Harghita avea un număr de 96.879 vehicule, în creştere cu circa 4.600 faţă de 2013, din care 75.322 aparţin persoanelor fizice.