Examenul pentru permis va fi înăsprit, trei probe practice cu poliţişti diferiţi. „Aşa vom termina cu şpaga”

COD RUTIER 2017. Slaba pregătire a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere l-a determinat pe deputatul constănţean Florin Gheorghe să iniţieze un proiect cu o serie de modificări ce vizează elevii şcolilor de şoferi.  Deputatul crede că este nevoie de înăsprirea examenului, din cauza numărului mare de accidente grave provocate de şoferii începători.  Potrivit unei statistici, aproximativ un sfert dintre şoferii începători provoacă un accident cu victime în primii cinci ani pe şosele. 

06 dec. 2016, 12:10
Examenul pentru permis va fi înăsprit, trei probe practice cu poliţişti diferiţi. „Aşa vom termina cu şpaga”

COD RUTIER 2017. „Unii nu cunosc nici semnele de circulaţie”

Potrivit proiectului iniţiat de Florin Gheorghe, candidaţii vor fi nevoiţi să treacă 4 probe şi nu 2, aşa cum se întâmplă în prezent. Pentru a obţine permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât şi trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate şi proba practică pe timp de noapte. Totuşi, în urma unui amendament depus la proiect, proba practică pe timp de noapte a fost înlocuită cu proba conducerii în afara localităţii. 

COD RUTIER. Şoferii prinşi băuţi la volan ar putea rămâne fără maşini

„S-a văzut că după simplificarea examenului s-au înmulţit şi accidentele destul de grave. Permisul îl poate obţine aproape oricine, toţi ne lovim în trafic de şoferi care nu cunosc nici cele mai elementare reguli de circulaţie. Unii nu cunosc nici semnele de circulaţie. Sunt foarte multe voci care spun că încă se practică mita pentru obţinerea permisului auto. Tocmai pentru a combate acest lucru, eu propun ca probele practice să fie susţinute în zile diferite, cu examinatori diferiţi. Atunci, cred că ar fi mult mai greu să găseşti trei examinatori pe care să-i mituieşti”, a declarat pentru „Cuget Liber”, Florin Gheorghe, deputat în Parlamentul României. 

COD RUTIER 2017. „S-a terminat cu practici de genul“

Reprezentanţii şcolilor de şoferi din Constanţa sunt de părere că proiectul ar trebui să se axeze pe o reducere a perioadei de examinare, astfel încât problemele cu listele de aşteptare să ia sfârşit. „Mita s-a dus de vreo 4 sau 5 ani. S-a terminat cu practici de genul. Aces-tea sunt doar bănuieli, dar în realitate nu mai există aşa ceva. Mai degrabă, ar trebui redusă perioada de examinare, de la 40-45 de minute, la 10-15 minute. De asemenea, nu trebuie să-i ceri unei fe-mei mecanică, la proba de examinare practică. Este ceva greşit. Nici noi băr-baţii nu ştim, darămite femeile”, a afirmat Niculae Dicu, directorul Şcolii de şoferi DIA Auto, pentru Cuget Liber.

ŞOFERII vor fi OBLIGAŢI să dea din nou examenul pentru permis dacă încalcă legea. După câte greşeli

Din discuţiile purtate până acum cu reprezentanţi ai şcolilor de şoferi şi oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne, s-a ajuns la concluzia implementării unui amendament la proiect, care să excludă proba pe timp de noapte, iar aceasta să fie înlocuită cu proba conducerii în afara localităţii. Proiectul se află în dezbatere la Senat, a trecut de 2 comisii şi cel mai probabil, vara viitoare ar putea fi adoptat.