STENOGRAME din dosarul lui Mădălin Voicu şi al lui Nicolae Păun: „O să bag cuţitul în ei”

Reprezentantul rromilor în Parlament, deputatul Nicolae Păun, a trecut la ameninţări fără precedent când a aflat că este urmărit de procurorii DNA. "O să bag cuţitul în ei", spunea la telefon Nicolae Păun.

12 feb. 2016, 08:23
STENOGRAME din dosarul lui Mădălin Voicu şi al lui Nicolae Păun: „O să bag cuţitul în ei”

„După ce ies din puşcărie, bag cuţitul în procurori şi mă p.. pe ei!”, spunea la telefon deputatul Nicolae Păun, după ce a aflat că este urmărit de procurorii DNA, transmite RomâniaTV.

Citeşte şi: Mădălin Voicu, la Comisia juridică: „L-am rugat pe Teodorovici să-l primească pe Păun. Mă scot în faţă ca pe urs”

Dosarul în care sunt acuzaţi cei doi deputaţi are 19 volume, care totalizează aproape 5.000 de pagini. Se pare că unul din cele 19 volume conţine şi interceptări cu un limbaj foarte colorat.
 
 
DNA a trimis către Camera Deputaţilor solicitarea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Cei doi sunt acuzaţi de deturnare de fonduri, trafic de înfluenţă şi spălare de bani, în legătură cu proiecte de incluziune socială a romilor, finanţate cu milioane de euro din bani europeni. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la 6 milioane de euro.
 
În dosarul celor doi sunt anchetaţi şi foştii şefi ai ANAF. Dacian Cioloş l-a demis joi pe Gelu Ştefan Diaconu, şeful ANAF, după ce iniţial acesta din urmă refuzase să-şi dea demisia, aşa cum i-a cerut ministrul Finanţelor, Anca Dragu. Premierul l-a demis şi pe vicepreşedintele ANAF. Cei doi sunt urmăriţi penal în cazul Mădălin Voicu – Nicolae Păun. În locul lui Diaconu conducerea ANAF va fi asigurată de Daniel Diaconescu, potrivit unor surse guvernamentale.
 
Citeşte şi: Dacian Cioloş l-a demis pe Gelu Ştefan Diaconu. Vicepreşedintele ANAF, demis şi el. Cine preia şefia Fiscului
 
Istoricul violent din biografia deputatului Nicolae Păun
 
În urmă cu trei ani şeful pazei complexului comercial Nicky Scorpion, păstorit de familia deputatului Nicolae Păun, a fost înjunghiat de unul din membrii familiei Bulat, proprietarii centrului Prosper din 13 septembrie, nota ziuanews.
 
De asemenea,  Laurenţiu Roman, zis „Relu” – un apropiat al fraţilor Nuţu şi Sile Balint spunea că şi politicienii îşi reglau conturile cu ajutorul cămătarilor. El spune că Alexandru Ciocâlteu, de pildă, fost secretar de stat, ar fi fost bătut la comanda deputatului Nicolae Păun. Cei care l-au agresat pe Ciocâlteu ar fi fost chiar bodyguardul lui Păun, Salam, şi Fluturică, contra sumei de 5.000 de euro, conform evz.