Executarea silită a lui Relu Fenechiu, BLOCATĂ în instanţă de către soţia fostului ministru

Executarea silită a lui Relu Fenechiu, suspendată în instanţă. Soţia fostului ministru a reuşit să blocheze recuperarea prejudiciului din dosarul Transformatorul. Ea a cerut ca niciun judecător să nu se atingă de averea familiei până când nu se termină procesul de partaj dintre ea şi Fenechiu.

26 mai 2015, 08:51
Executarea silită a lui Relu Fenechiu, BLOCATĂ în instanţă de către soţia fostului ministru

Executarea silită a lui Relu Fenechiu a fost suspendată urmare a unei decizii luate de Judecătoria Iaşi. Lichidatorul care administrează firma prejudiciată în dosarul „Transformatorul” a obţinut executarea silită a mai multor proprietăţi şi bunuri aparţinând fostului lider liberal, potrivit Ziarul de Iaşi.

După ce un birou de executori judecătoreşti a obţinut executarea silită împotriva familiei lui Fenechiu, membrii acesteia au intentat mai multe acţiuni prin intermediul cărora încearcă să scape de plata prejudiciului. Una dintre aceste acţiuni a fost intentată de către soţia lui Relu Fenechiu, Mariana, cea care a solicitat, la finele anului trecut, împărţirea averii pe care o deţine împreună cu soţul ei.

Citeşte şi Penitenciarul în care este închis Relu Fenechiu, amendat pentru că a dat pastă de dinţi expirată deţinuţilor

Magistraţii au suspendat pe termen neprecizat punerea în practică a executării silite până la finalizarea cererii de partaj. În decizia judecătorilor ieşeni nu este precizat şi un termen până la care justiţia urmează să realizeze partajul dintre cei doi soţi. În cadrul aceleaşi acţiuni, Mariana Fenechiu a solicitat şi acordarea unui ajutor public judiciar, ce se acordă de către stat în cazul persoanelor foarte sărace, care nu pot plăti taxele pentru procesele deschise. În acest caz, este vorba de taxa de timbru, pe care Mariana Fenechiu a invocat că nu o poate achita. Solicitarea soţiei lui Fenechiu a fost respinsă însă de către judecători.

Prejudiciul din dosarul „Transformatorul” se ridică la peste 5,5 milioane de lei şi ar trebui recuperat în numele Servicii Energetice Moldova, prin intermediul lichidatorului judiciar. Fenechiu se află în prezent în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, acolo unde îşi execută cei cinci ani de puşcărie primiţi în acest dosar. Alături de el se află şi fratele său, Lucian Fenechiu, care a primit şi el aceeaşi pedeapsă în acest dosar.