Executorul judecătoresc care a pus sechestru pe bunurile Ministerului Sănătăţii a fost REŢINUT

Executorul judecătoresc care a mers marţi, la Ministerului Sănătăţii, pentru a pune sechestru pe bunurile instituţiei, executate silit în cazul tragediei de la Maternitatea Giuleşti, a fost reţinut, relatează România TV. 

09 oct. 2015, 11:28
Executorul judecătoresc care a pus sechestru pe bunurile Ministerului Sănătăţii a fost REŢINUT

Executorul judecătoresc Iulian Coşoreanu a fost reţinut vineri de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, fiind acuzat de evaziune fiscală şi abuz în serviciu.

Executorul judecătoresc a fost adus cu mandat la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, unde a fost audiat şi apoi reţinut.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul COŞOREANU IULIAN ILIE – executor judecătoresc şi faţă de inculpaţii GOMAN FLUTURE, GOMAN CRISTINEL şi MIHAI LUCREŢIA – administratori statutari şi de fapt ai S.C. E.C. S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi abuz în serviciu.

Cei patru inculpaţi au fost reţinuţi la data de 8 octombrie 2015, faţă de inculpaţii Goman Fluture, Goman Cristinel şi Mihai Lucreţia fiind dispusă măsura controlului judiciar, precizează Biroul de presă din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit sursei citate, inculpatul Coşoreanu Iulian Ilie urmează a fi prezentat, în cursul zilei de vineri, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

CITEŞTE ŞI Ministerul Sănătăţii, executat silit: Sechestru pe maşini şi bunuri. Procedura a fost BLOCATĂ UPDATE

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că „societatea civilă profesională de executori judecătoreşti în cadrul căreia funcţiona inculpatul Coşoreanu Iulian Ilie a convenit cu reprezentanţii creditoarei S.C. E.C. S.R.L. – societate în insolvenţă, în schimbul unor comisioane suplimentare, ca sumele de bani obţinute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu emis de Tribunalul Bucureşti într-un dosar de executare silită, să fie virate în conturile altei societăţi decât creditoarea, cu scopul de a nu fi înregistrată în evidenţele contabile ale societăţii aflată în insolvenţă suma de 1.990.798 lei, pentru care urmau să se plătească taxe şi contribuţii la bugetul de stat în valoare de 696.780 lei.”

Totodată, din probele administrate până în prezent a mai rezultat că „inculpatul Coşoreanu Iulian Ilie, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al S.C. E.C. S.R.L., cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvenţă, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.”

Executorul judecătoresc  Iulian Coşoreanu a fost, marţi, la Ministerul Sănătăţii, pentru a institui sechestru pe maşinile instituţiei şi alte bunuri imobile. Ministerul a fost executat silit pentru patru milioane de euro, sumă stabilită ca daune în dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 2010.