Exerciţii militare sud-coreene, ca reacţie la testul nuclear nord-coreean

Forţele terestre şi aeriene sud-coreene au desfăşurat luni dimineaţă exerciţii combinate de tragere, ca răspuns la cel de-al şaselea test nuclear făcut de Coreea de Nord, transmite CNN, citând o declaraţie a Comandamentului Interarme al Coreei de Sud.

04 sept. 2017, 03:31
Exerciţii militare sud-coreene, ca reacţie la testul nuclear nord-coreean

Exerciţiul a inclus rachete balistice sol – sol şi avioanele de luptă F-15K. Acestea au simulat lovirea unor ţinte situate pe coasta estică a Coreei de Sud.

Astfel, au simulat un atac asupra unei ţinte situate la o distanţă similară celei la care se află poligonul nord-coreean de teste nucleare de la Punggye-ri.

Regimul nord-coreean a anunţat că a testat cu succes o nouă bombă cu hidrogen, proiectată tocmai pentru a fi ataşată de noile rachete balistice intercontinentale testate în ultimele luni de către Phenian.

În acest sens, televiziunea de stat a transmis că detonarea unei bombe cu hidrogen a fost ordonată de liderul Kim Jong-un şi s-a dovedit un „succes complet”, fiind vorba de un pas „semnificativ” în completarea programului nuclear al Coreei de Nord.