Exerciţiu de simulare a intervenţiei în cazul unei ameninţări cu bombă, în Gara de Nord din Bucureşti VIDEO

Intervenţie spectaculoasă a forţelor de ordine la un atac terorist simulat în Gara de Nord din Bucureşti. Mai multe colete suspecte au fost amplasate în clădire, iar pirotehniștii au luat cu asalt gara şi le-au detonat. Este un exercițiu pus în practică de SRI și Poliție pentru situația în care un astfel de apel la 112 va anunța o situație reală, informează România TV.

30 mai 2017, 05:20
Exerciţiu de simulare a intervenţiei în cazul unei ameninţări cu bombă, în Gara de Nord din Bucureşti VIDEO

Într-o situaţie reală, un astfel de apel declanşează o operaţiune de amploare: poliţişti, pirotehnişti, trupe speciale ale SRI şi zeci de medici şi jandarmi se pun în mişcare. Scenariul unor colete suspecte ce ar putea conţine substanţe explozibili s-a desfăşurat în Gara de Nord. Clădirea a fost luată cu asalt de forţele de intervenţie, spre surprinderea călătorilor.

După câteva minute, coletul suspect a fost identificat, verificat cu echipamente speciale şi distrus de pirotehnişti.

Intervenţia trupelor speciale a durat mai bine de două ore. într-o situaţie reală, întreaga clădire ameninţată de un atac cu bombă ar fi evacuată şi spaţiul izolat, chiar dacă de fiecare dată apelurile s-au dovedit a fi doar nişte farse.

Circulaţia rutieră a fost restricţionată pe bulevardul Dinicu Golescu, Piaţa Gării de Nord şi Calea Griviţei, iar accesul în Gara de Nord a fost restricţionat la intrarea ”Coloane”, precum şi în interiorul acesteia, în zona dintre intrarea ”Coloane” şi ”Biroul Informaţii”, pe ambele culoare.

În exerciţiu au fost angrenaţi poliţişti ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Poliţiei Transporturi, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, dar şi colegi din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti. De asemenea, vor participa reprezentanţi ai SRI, DIICOT, Regionala C.F.R. Bucureşti şi Autoritatea Feroviară Română.