Exerciţiu Seism 2018: Acţiuni de amploare la Spitalul Floreasca

Acţiuni de mploare au loc, sâmbătă seară, la Spitalul Floreasca din Capitală, circumscrise scenariului exerciţiului Seism 2018. Într-un interval de cincisprezece minute, cadrele medicale aau primit 40 de pacienţi şi există informaţii cp numărul acestora va creşte.

RomaniaTV.net
13 oct. 2018, 20:20
Exerciţiu Seism 2018: Acţiuni de amploare la Spitalul Floreasca

”În zona Spitalului Floreasca se amplasează puncte medicale avansate pentru suplimentarea capacităţii de primire a victimelor, la nivelul UPU Floreasca. Conform scenariului, în interval de 15 minute, s-au prezentat la UPU 40 de victime, iar din informaţiile primite până acum, numărul acestora va creşte”, au transmis, sâmbătă seară reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Anterior, aceştia au anunţat şi că în exerciţiul Seism 2018 este implicată o morgă mobilă pentru preluarea decedaţilor din site-urile organizate la Academia de Poliţie, la Academia Romană, dar şi la Industria Iutei.

”După preluare, persoanele decedate vor fi transportate la IML pentru identificare şi efectuarea necropsiei”, au mai transmis reprezentanţii MAI.

Potrivit ultimelor informaţii, în urma seismului s-au înregistrat 450 de morţi, peste 1.800 de răniţi şi zeci de mii de sinistraţi.

Un exerciţiu naţional intitulat „Seism 2018” a început, sâmbătă, la ora 9.00, scenariul acestuia presupunând că s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, sâmbătă seara, că la aproximativ 12 ore de la momentul seismului simulat în cadrul exerciţiului naţional sunt 450 de persoane decedate, aproape 1.800 de răniţi şi peste 3.200 de persoane date dispărute.

El a menţionat că în România vor ajunge o echipă medicală din Israel, care va alcătui un spital de nivel 3 – cel mai ridicat – şi una de căutare-salvare din Bulgaria.

Arafat a spus că deja au ajuns în ţară 7 ambulanţe din Austria, 4 ambulanţe din Italia, o ambulanţă din Ungaria, 3 autocamioane din Austria şi 2 autocamioane din italia cu echipamente şi materiale pentru ridicarea de posturi medicale avasate de nivel 2 sau nivel 1.

În cadrul Seism 2018 s-a simulat un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade produs în Vrancea, dar care a afectat cel mai mult Capitala.

Peste două sute de clădiri s-au prăbuşit şi peste două mii sunt avariate, municipalitatea intervenind cu autovehicule, utilaje, macarale, generatoare, locuinţe de necesitate, hrană, echipe tehnice de intervenţie în teren, atât poliţiştii locali cât şi echipele Companiei de Consolidări.