Exerciţiu SRI pentru testarea reacţiei conjugate la apariţia unei ameninţări cu dispozitive pirotehnice improvizate

Specialiştii pirotehnişti ai Serviciului Român de Informaţii (SRI) au investigat şi neutralizat, în cadrul unui exerciţiu tactic, obiecte suspecte de a conţine dispozitive explozive improvizate, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

19 sept. 2018, 08:41
Exerciţiu SRI pentru testarea reacţiei conjugate la apariţia unei ameninţări cu dispozitive pirotehnice improvizate

SRI a organizat, miercuri, la Alba Iulia, un exerciţiu de intervenţie contrateroristă pirotehnică, pentru testarea reacţiei conjugate la apariţia unei ameninţări cu dispozitive pirotehnice improvizate, în conformitate cu procedurile de acţiune ale instituţiilor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului. Aplicaţia s-a desfăşurat pe trei paliere tactice şi a avut în prim plan antrenarea membrilor echipelor pirotehnice în executarea lucrărilor specifice intervenţiei în cazul unei ameninţări cu bombă sau a unui colet suspect, se precizează în comunicat.

Scenariile puse în practică au avut ca sursă apeluri false la 112, iar planul de desfăşurare al exerciţiului a testat şi gradul de interoperabilitate între participanţi, precum şi între mijloacele tehnice şi de comunicaţii utilizate.

Simularea s-a încheiat cu un exerciţiu demonstrativ, desfăşurat într-un poligon militar, în prezenta autorităţilor locale din cadrul Primăriei Alba Iulia, Consiliului Judeţean Alba şi Prefecturii Alba.

Au luat parte la simulare Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba „Avram Iancu”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Poliţia Locală Alba Iulia şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.